Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 170 δένδρα φυτεύτηκαν στην περιοχή Ομπλού - Κεφαλοβρύσου- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πάνω από 170 δένδρα φυτεύτηκαν στ...

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου

Περισσότερα από 170 δέντρα φυτεύτηκαν στην περιοχή Ομπλού - Κεφαλοβρύσου στην Πάτρα, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν πολλοί φορείς. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

"Η δενδροφύτευση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης, πρόληψης, προαγωγής της υγείας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τη δράση στήριξαν  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ιερά Μονή Ομπλού.

Η  δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους φορείς :

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου- Δασαρχείο Πατρών

Ιατρείο Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του Γ.Ν.Π.Π. «Καραμανδάνειο»

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου

Ένωση Συλλόγου Γονέων Δήμου Πατρέων

Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

Λέσχη Αλεξίπτωτου Πλαγιάς Πάτρας

Η δράση ολοκληρώθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες του Καραμανδάνειου οργάνωσαν εκπαιδευτικές ομάδες παιδιών, με σκοπό μέσω βιωματικών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την ισορροπημένη διατροφή και άσκηση παράλληλα με την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος".

 

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του ΚΥ Χαλανδρίτσας αναφέρει: "Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, με σύμμαχο τον καιρό, παρά τα καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, βρέθηκαν στην πλαγιά του Ομπλού αρκετοί φορείς, προκειμένου να φυτέψουν μία έκταση με πεύκα, κυπαρίσσια κλπ., για να αυξήσουν το πράσινο και το παρακείμενο δάσος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την περιβαλλοντική δράση είχαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με υπεύθυνο τον κ. Αντώνη Χαροκόπο και ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του ΚΥ Χαλανδρίτσας, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε επιμεληθεί της δεντροφύτευσης. Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Δασαρχείου, πρόσκοποι, διασώστες, εκπρόσωποι του Φιλοδασικού Συλλόγου Σαραβαλίου, Αλεξιπτωτιστές και άλλοι. Ήταν για όλους που συμμετείχαν μία ευχάριστη εμπειρία".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις