Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ολυμπία οι φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας Πατρών

Στην Ολυμπία οι φοιτητές του Τμήματος Βι...

Παρατηρώντας την αποκατάσταση του αρχαιολογικού τοπίου

Το έργο της αποκατάστασης του αρχαιολογικού τοπίου στην Ολυμπία παρατήρησαν από κοντά οι 120 τεταρτοτείς φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην περιοχή από το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα. Οι φοιτητές είδαν από κοντά την περιοχή που γνώρισε τη μεγάλη καταστροφή το 2007 από τις φονικές πυρκαγιές και σημεία όπως ο Ολυμπιακός Βοτανικός Κήπος, ο Κρόνιος Λόφος, το μνημείο Κουμπερτέν κ.α.

Ο κ. Λάττας μίλησε στους φοιτητές για τα έργα που είχαν γίνει από το ΕΘΙΑΓΕ εκείνη την περίοδο με τη συνεργασία του Δασαρχείου Πύργου, για την αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική προστασία της περιοχής. Αναφέρθηκε στα κορμοδέματα και κορμοφράγματα που τότε κατασκευάστηκαν, τις τεχνικές φυτεύσεις και ότι άλλο έγινε με μεγάλη ταχύτητα μάλιστα λόγω και της τότε επικείμενης τελετής αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Όπως δήλωσε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, «… δέκα χρόνια μετά τις φωτιές του 2007 και τίποτα δεν έχει μείνει το ίδιο στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Χάρη στην δύναμη της φύσης και στις ανθρώπινες παρεμβάσεις που έγιναν σε σημεία όπου υπήρχε ανάγκη τίποτα σχεδόν δεν θυμίζει την καταστροφή που υπήρχε στο περιβάλλον πριν από δέκα χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις