Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2017, ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11 Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΠΑΣΗ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ

ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2017, ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11 Η Μ...

"Σμυρνέϊκο Μινόρε" στο κλειστό του Απόλλωνα

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο των Πρωτοκλητειών 2017, διοργανώνει όπως είναι ήδη γνωστό, μεγάλη μουσική συναυλία αφιερωμένη στην καταστροφή της Σμύρνης αυτή τη Δευτέρα 27/11 στις 19.00. Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τα θλιβερά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και της πυρπόλησης της Σμύρνης.

Τίτλος της βραδιάς "Σμυρνέϊκο Μινόρε", και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι καταξιωμένοι Έλληνες ερμηνευτές Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης και Αρετή Κετιμέ, ενώ θα τούς πλαισιώσουν η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών και το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών.

Η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής μας ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβριο του 1922.

Μαζί της ο Δημήτρης Μπάσης, ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με πάθος και αυθεντικότητα, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, που μας έχει ταξιδέψει σε όλες τις πτυχές της μουσικής μας παράδοσης στην 20χρονη πορεία του. Αυτή τη φορά θα ερμηνεύσει τραγούδια της Σμύρνης που αγαπάμε και μας θυμίζουν στιγμές του παρελθόντος αλλά ταυτόχρονα μας ψυχαγωγούν.

Τη συντροφιά ολοκληρώνει η Αρετή Κετιμέ, η οποία κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία. Λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού, η Αρετούλα όπως την αποκαλούν, πέρα από την γλυκύτατη φωνή της και τις συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι, που ξεκίνησε από ηλικία μόλις έξι ετών.

Η  συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο του «Απόλλωνα» στην Περιβόλα Πατρών, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., και θα έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό, ώστε να ανταποκριθούμε στις πολλές ανάγκες πού έχουν εμπερίστατοι και ενδεείς αδελφοί μας.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στους Ιερούς Ναούς της Πάτρας και στο Public. Η τιμή του εισιτηρίου είναι μόνο 10 ευρώ.

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε και αυτή την φορά, στην πρόσκληση αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να τιμήσουμε τους Ήρωες και Μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής, αλλά και να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture