Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ησύχασαν από τηλεοράσεις και πολύβουα επισκεπτήρια οι ασθενείς του Αγ. Ανδρέα της Πάτρας- «Το κτίριο αντέχει μεγάλο σεισμό»

Ησύχασαν από τηλεοράσεις και πολύβουα επ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Άλλαξαν τα πράγματα στο Νοσοκομείο

Την χαμένη τους… ηρεμία φαίνεται πως έχουν ξαναβρεί το τελευταίο διάστημα οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και τούτο γιατί δύο αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος έχουν δημιουργήσει την ησυχία που χρειάζονται για να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν. Όπως πληροφορείται το thebest.gr κατά πρώτον το ωράριο των επισκεπτηρίων έχει αυστηροποιηθεί και ταυτόχρονα έχουν απαγορευτεί οι τηλεοράσεις μέσα στα δωμάτια.

Το δεύτερο ήταν μάλλον το πιο απλό. Ο διοικητής του Αγίου Ανδρέα Θόδωρος Σερεμέτης και οι συνεργάτες του είχαν από καιρό διαπιστώσει όταν μέσα στα δωμάτια των ασθενών, ειδικά τα μεγαλύτερα, επικρατούσε ο κακός χαμός με τις τηλεοράσεις, ενώ δεν έλειπαν και οι «τσακωμοί» για το ποιο πρόγραμμα ήθελε ο καθένας να παρακολουθήσει. Μάλιστα σε αρκετές των περιπτώσεων μέσα στον ίδιο χώρο βρίσκονται 2 και 3 συσκευές με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση που δεν επέτρεπε στους ασθενείς να χαλαρώσουν.

Έτσι αποφασίστηκε να απαγορευτούν συνολικά οι τηλεοράσεις μέσα στους θαλάμους. «Σ’ εμάς έχει κριθεί ότι το σωστό για τον ίδιο τον νοσηλευόμενο το καλύτερο είναι να μην έχει καμία φασαρία στο κεφάλι του, συνεπώς τις ημέρες που θα έρθει στο Νοσοκομείο μας καλό είναι να έχει την ησυχία του και ένα ευπρεπές περιβάλλον. Χωρίς θορύβους, αλαλαγμούς και ότι άλλο μπορεί να σημαίνει σε ένα δωμάτιο, μια τηλεόραση ή και δεύτερη γιατί πολλές φορές ο καθένας ήθελε να δει το δικό του. Εμείς είπαμε να μην δει κανένας κανένα, να ησυχάσουν και να ξεκουραστούν οι ασθενείς», εξηγεί ο κ. Σερεμέτης για το θέμα των τηλεοράσεων.

Το δεύτερο κομμάτι αυτό της αυστηρής τήρησης του επισκεπτηρίου (16:00-19:30 τα απογεύματα της χειμερινής περιόσου) ήταν μάλλον πιο δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη. Και τούτο γιατί φίλοι, γνωστοί και συγγενείς των ασθενών είχαν μάθει τα προηγούμενα χρόνια να επισκέπτονται τους δικούς τους ανθρώπους ότι ώρα ήθελαν και να μένουν στους χώρους του νοσοκομείου μέχρι αργά.

Τώρα όμως πλέον τα δεδομένα άλλαξαν και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου επισκέψεων. Άνθρωποι της ασφάλειας του Νοσοκομείου περνούν από όλα τα δωμάτια νοσηλείας και ζητούν από τον κόσμο να αποχωρήσει (εκτός των συνοδών), οι πόρτες σφραγίζουν κι έτσι μετά τις 19:30, κατά κανόνα, επικρατεί ηρεμία.

«Δεν έχω γίνει εγώ αυστηρός, οι ίδιοι οι πολίτες βλέπουν και συνειδητοποιούν ότι όσο πιο «σφιγμένα» είναι αυτού του είδους τα μέτρα και οι συνθήκες, τόσο καλύτερα λειτουργεί το Νοσοκομείο για τους δικούς τους ανθρώπους. Δηλαδή είναι πολύ πιο εύκολη και σωστή η δουλειά γίνεται όταν το επισκεπτήριο έχει συγκεκριμένο ωράριο και οι επισκέπτες φεύγουν όταν πρέπει. Έτσι είναι πολύ πιο σωστή η δουλειά που γίνεται και από τους νοσηλευτές και το περιβάλλον είναι πολύ πιο ανθρώπινο. Δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι το νοσοκομείο.

Έρχονται πάρα πολλοί συμπολίτες μας και μας λένε ότι ευτυχώς που λειτουργεί έτσι και μπορούμε και ξεκουραζόμαστε. Περνάει το προσωπικό της Ασφάλειας και παρακαλεί τους επισκέπτες ν’ αφήσουν τους ασθενείς μόνους τους, εκτός τις περιπτώσεις εκείνες που συνοδεύονται από κάποιον δικό τους γιατί η νοσηλεία τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ιδιαίτερου ανθρώπου. Στο νοσοκομείο έχει έρθει κάποιο γιατί έχει ανάγκα να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί  και να αναρρώσει», εξηγεί από την πλευρά του ο κ. Σερεμέτης.

Ο διοικητής του Αγίου Ανδρέας τώρα σχολιάζοντας την πρόσφατη νυκτερινή άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο το σενάριο της οποίας προέβλεπε σεισμό 7,4 Ρίχτερ και φωτιά στο υπόγειο επισημαίνει ότι «το κτίριο δεν έχει καμία σχέση με αυτό, που υπήρχε μέχρι και το 2008. Η αντισεισμική του θωράκιση είναι τέτοια , που θα αντέξει πολύ μεγαλύτερους σεισμούς , όχι απλώς από αυτόν του 2008, αλλά και από αυτούς, που βλέπουμε από τις εφημερίδες , που συμβαίνουν σε άλλα μέρη της γης (7,5 Ρίχτερ).

Είναι πάρα πολύ ισχυρό το κτίριο, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο σεισμός είναι κάτι, που δεν το ξέρουμε και μακάρι να μην το δούμε, αλλά έχω την αίσθηση ότι το κτίριο δεν έχει τέτοια προβλήματα».

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» επισήμανε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης άσκησης και πόσο σημαντική ήταν για τα αντανακλαστικά των εργαζομένων, αλλά και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών «εάν δεν ξέρουμε να χειριστούμε τις καταστάσεις και να τις αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο , η δυσκολία ανεβαίνει.

Άλλο πράγμα να έχεις ένα σενάριο στα χαρτιά, να είναι στο γραφείο το δικό μου  και άλλο να το υλοποιείς στην πράξη, ώστε και σαν άσκηση, και να βλέπεις ποια προβλήματα και δυσκολίες εμφανίζονται, τι πρέπει να διορθώσεις και τι να βελτιώσεις» εξηγεί ο κ. Σερεμέτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις