Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας είναι το πρώτο άκαπνο νοσοκομείο της χώρας!

Ο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας είναι το πρ...
Μάτσας Ηλίας

Το πιλοτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» το πρόγραμμα «Νοσοκομεία χωρίς Κάπνισμα». Για το πρόγραμμα μίλησε ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Αγάπιος Τερζίδης.

Την παρουσίαση της έρευνας που έγινε στο Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», παρουσίασε ο διευθυντής του, Θεόδωρος Σερεμέτης, τονίζοντας ότι ο «Άγιος Ανδρέας» είναι το πρώτο Νοσοκομείο που εμφανίζει το πρότυπο, πιλοτικό πρόγραμμα, με μεγάλη επιτυχία και με την ευχή να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Ο κ. Σερεμέτης τόνισε την δυσκολία της εφαρμογής του προγράμματος αρχικά, την πρόθεση να φτιαχτεί ένα περίπτερο για τους καπνίζοντες στο προαύλιο του Νοσοκομείου και την καμπάνια ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ σαν συντονιστής, η 6η ΥΠΕ, ο Ιατρικός Σϋλλογος Πατρών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και η Κοινωνία των Πολιτών.

Για το πρόγραμμα «Νοσοκομεία χωρίς Κάπνισμα», ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, τόνισε την αρχική θετική εξέλιξη του ότι το κάπνισμα πλέον δεν γίνεται εντός του Νοσοκομείου αλλά και την αναγκαιότητα της πλήρης εφαρμογής του.

«Να πάρουμε μέτρα και δράσεις για τη διακοπή του καπνίσματος. Αν ξεκινήσει η δράση από το νοσοκομείο, τους γιατρούς, το προσωπικό και τους επισκέπτες είναι πιο σημαντικό από το γενικό πληθυσμό.

Να επεκταθεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας. Πρότυπο παρέμβασης αυτό που γίνεται στον Άγιο Αντρέα και την 6η ΥΠΕ. Ανταποκρίνεται το προσωπικό του νοσοκομείου στο πρόγραμμα. Τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Στο σχεδιασμό είναι να φτιαχτεί ένας χώρος καπνίσματος εκτός του κτηρίου, μέχρι να δοθεί οριστική λύση.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being