Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Πάτρα η μουσική παράσταση "Ο Γκάτσος που αγάπησα"

Έρχεται στην Πάτρα η μουσική παράσταση &...

Με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Στο Royal – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα αναμένεται να έρθει σε περίπου ένα μήνα, στις 21 Νοεμβρίου 2017, η ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση που έγινε sold out τον περασμένο  χειμώνα, στην αίθουσα του Φ. Σ. «Παρνασσός» και παρουσιάστηκε και για μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο, με τίτλο "Ο Γκάτσος που αγάπησα". Στην ιδιαίτερη αυτή δουλειά συμμετέχουν ο ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς και η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Πρόκειται για μία βραδιά γεμάτη τραγούδια σε στίχους του αξέχαστου Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του. Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου.

«Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ΄Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ήταν καμάρι της αυγής», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που οφείλουμε στον ποιητή Νίκο Γκάτσο που έντυσαν με μελωδίες ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης , ο Στ. Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, κ.α.

Στις 21 Νοεμβρίου 2017 λοιπόν θα έρθουν στην Πάτρα, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για να μας ξεναγήσουν στον κήπο της έμπνευσης του ποιητή της «Αμοργού» με τραγούδια και ποιήματα και κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Wastor (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο-μπουζούκι), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture