Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση - αφιέρωμα στους συνθέτες Δ. Λιάλιο και Α. Νεζερίτη

Πάτρα: Εκδήλωση - αφιέρωμα στους συνθέτε...

Το Σάββατο 21/10 στις 20.30 στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας

Μία ξεχωριστή μουσική, αφιερωματική εκδήλωση για τους σπουδαίους Πατρινούς μουσικούς Δημήτρη Λιάλιο και Ανδρέα Νεζερίτη θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στη "Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών", στην οδό Ρήγα Φεραίου και Γκότση, στις 20.30 το βράδυ.

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο έργο των συνθετών Δημήτρη Λιάλιου (ο οποίος είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1869 και έφυγε από τη ζωή το 1940 στην Αθήνα) και Ανδρέα Νεζερίτη (Πάτρα 1897 - Αθήνα 1980).

Για τον Δ. Λιάλιο και τον Α. Νεζερίτη θα μιλήσουν ο μουσικογράφος - κριτικός - ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος και ο καθηγητής θεολόγος - μουσικός και ιεροψάλτης Παναγιώτης Ανδριόπουλος, με παράλληλη αναφορά στη μουσική κίνηση της Πάτρας εκείνη την εποχή.

Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί με προβολή υλικού εποχής. Έργα των δύο συνθετών θα ερμηνεύσουν οι σολίστ πιάνου Σπύρος Κουτσουβέλης και Τίμος Γεννάτος και η σολίστ βιολιού Τάνια Σικελιανού.

Να προσθέσουμε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της "Φιλαρμονικής" (Ρήγα Φεραίου 7 στην Πάτρα) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Δημήτρης Λιάλιος.

Ο Δημήτρης Λιάλιος.

Ο Δημήτρης Λιάλιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture