Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα: στοχεύοντας ψηλά «για τους νέους»

Προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα: στοχεύοντ...

Της Νίκης Κ. Κεραμέως, Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΝΔ, Βουλευτή Επικρατείας, για το thebest.gr

Το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα «Για τους Νέους», όπου θα ανταλλάξουμε απόψεις και νέες ιδέες, έχει διττή στόχευση: αφ’ ενός, την εντατικοποίηση της προσπάθειάς μας για άνοιγμα στην κοινωνία και προσέγγιση πολιτών με γνώση και εμπειρία, με διάθεση να προσφέρουν στην παράταξη και τη χώρα, αφ’ ετέρου τον εμπλουτισμό και την αποκρυστάλλωση των θέσεών μας σε θέματα Παιδείας και Νεολαίας.

 

Η Παιδεία και η στήριξη των νέων συνιστά προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί από την εκπαίδευση που θα δώσουμε στη νέα γενιά εξαρτάται το μέλλον και η συνακόλουθη δυνατότητα της χώρας μας να εξέλθει της υφιστάμενης οικονομικής και αξιακής κρίσης. Αναφερόμαστε συστηματικά στο δημόσιο διάλογο στη ζημιά που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα της οικονομίας. Η ζημιά όμως είναι εξίσου μεγάλη – αν όχι μεγαλύτερη – σε τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η ασφάλεια, η ελευθερία των ΜΜΕ, η Παιδεία. Και εκεί η αποκατάσταση της ζημιάς θα είναι ακόμη πιο δυσχερής.

 

Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργεί συστηματικά ένα περιχαρακωμένο εκπαιδευτικό πρότυπο που οδηγεί στον εξισωτισμό προς τα κάτω, επιβραβεύοντας την ήσσονα προσπάθεια, εξοβελίζοντας την αξιολόγηση και την αριστεία. Μεταξύ άλλων, υποβάθμισε το ολοήμερο και το ψηφιακό σχολείο, κατήργησε την αξιολόγηση, θεσμοθέτησε ένα αντισυνταγματικό σύστημα επιλογής διευθυντικών στελεχών, απορρύθμισε την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση, απαξίωσε την αρχαία ελληνική γραμματεία, επέφερε  οπισθοδρόμηση, εσωστρέφεια, συγκεντρωτισμό και υπερ-ρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Οι προτάσεις της ΝΔ για την εκπαίδευση, που θα παρουσιάσουμε σύντομα αναλυτικά, κινούνται στη διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση. Θέτουν σε απόλυτη προτεραιότητα την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού προϊόντος, βασισμένου στις αρχές της αυτονομίας, της αξιοκρατίας και της αριστείας. Εντός αυτού του αξιακού πλέγματος, θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, προκρίνουμε την επέκταση και την προσβασιμότητα όλων στην προσχολική αγωγή, τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς που μεταφράζεται και σε μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία της σχολικής μονάδας, τον εκσυγχρονισμό της διδακτέας ύλης και των διδακτικών μέσων, την αναβάθμιση του λυκείου και την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών, την ενίσχυση της αυτονομίας και της εξωστρέφειας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, τις συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ανάπτυξη ξενόγλωσσων τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

 

Όραμά μας για την Παιδεία είναι να καταστήσουμε τη χώρα μας πρωτοπόρο της εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη, από πρωταθλητή στην εξαγωγή φοιτητών και σπουδασμένων νέων, σε διεθνές ανταγωνιστικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης. Να δώσουμε μία ευέλπιδα προοπτική στη νέα γενιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις