Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΗΓΑΜΕ CUCCUVAIA ΣΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ «ΕΠΙΔΕΙΞΗ» ΠΑΣΤΡΑ- ΒΕΡΓΑΔΟΥ. ΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ, ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΗΓΑΜΕ CUCCUVAIA ΣΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ «ΕΠΙΔΕΙΞΗ»...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το ομολογούμε, φάγαμε μέχρι τελικής πτώσεως

Ένα πλούσιο μενού με πέντε εξεζητημένα, πρωτότυπα και γευστικότατα πιάτα του συμπολίτη chef Φώτη Πάτρα και τρία λαχταριστά γλυκίσματα σε απρόσμενο «στήσιμο» του γνωστού από την τηλεόραση pastry chef Χρήστου Βέργαδου (σύνολο 8 «προτάσεις») απόλαυσε ο καθένας από μας, που βρεθήκαμε στο food tasting event του Cuccuvaia της Ρήγα Φεραίου το βράδυ της Τρίτης. Υλικά και συνδυασμοί που δεν τρώμε συχνά, σε μια ταυτόχρονη, διαδοχική «παρέλαση» στα τραπέζια, μαζί με ταιριαστή εναλλαγή κρασιών.

 

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των δυο εξπέρ της κουζίνας, οι οποίοι συνεργάστηκαν για δεύτερη φορά ώστε να προσφερθεί ένα μενού διαφορετικό στο κοινό της Πάτρας.

Αρχικά νομίζαμε πως θα επιλέγαμε, αλλά στη συνέχεια συμμετείχαμε σε μια ενορχηστρωμένη ανάδειξη όλων των πιάτων. Συγκεκριμένα δοκιμάσαμε: 1) Σεβίτσε γαρίδας σε αφρό yuzu, 2) καρέ γαλλικής κοπής με chutney από άνυδρα ντοματίνια και πουρέ τρούφας 3) φιλέτο μόσχου σε κενό αέρος με jack daniels κρούστα τρούφας σε κρέμα σπανάκι 4) χειροποίητο ζυμαρικό με κρέμα εσπεριδοειδών με χτένι, σολωμό, γυαλιστερές και σούπα από lime. Για επιδόρπιο απολαύσαμε: 1) μαρέγκα με κρέμα καρύδας και σάλτσα φράουλας 2) μους σοκολάτας με μπαβαρουάζ μέντας 3) μιλφέιγ αχλάδι. Αλλες δροσερές, άλλες βελούδινες και μεστές, οι γεύσεις ενθουσίασαν άπαντες, οπότε έδωσαν τα ενθουσιώδη συγχαρητήριά τους στο δημιουργικό δίδυμο, όταν χαιρέτησε ξεχωριστά κάθε συντροφιά. Επί της υποδοχής ήταν οι Γιάννης Καρπής, Παναγιώτης Δρακόπουλος και μουσική έπαιξε ο Γιώργος Γκανασούλης δημιουργώντας μια ζεστή εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα χαμηλών τόνων. Ανεβαίνει λοιπόν ο πήχης στο γαστριμαργικό χάρτη της πόλης. Ποιος έχει αντίρρηση; (Σας έχουμε και φωτογραφίες).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View