Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανεβαίνει στην Αθήνα το μουσικό παραμύθι του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, «Το κορίτσι που επιμένει»

Ανεβαίνει στην Αθήνα το μουσικό παραμύθι...

Στο θέατρο Άβατον στο Γκάζι

Το μουσικό παραμύθι για μικρούς & μεγάλους σε σκηνοθεσία του Πατρινού δημιουργού Τηλέμαχου Τσαρδάκα, με τίτλο «Το κορίτσι που επιμένει» που έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στο θέατρο Act της Πάτρας, ανεβαίνει τη φετινή χειμερινή περίοδο στο θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 στο Γκάζι, στην Αθήνα.

Μάλιστα για το Σάββατο 14/10 έχει προγραμματιστεί avant premiere της παράστασης για τους αναγνώστες του περιοδικού Αθηνόραμα.

Το έργο θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. καθώς και τις καθημερινές το πρωί για μαθητές σχολείων.

«Το κορίτσι που επιμένει» ανεβαίνει σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα.

Υπόθεση

Μια φορά κι ένα καιρό ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγαλώνουν μαζί και, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν για πάντα αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όμως, στα παραμύθια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι.

Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι μας, θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι.

Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν βγει τελικά νικήτρια στη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα. Η τελική λύση θα είναι δίκαιη για όλους.

«Το κορίτσι που επιμένει» είναι μία τρυφερή παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα. Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.

Παίζουν και τραγουδούν οι:

Μαρία Δελετζέ, Θοδωρής Ζωγόπουλος, Πάολα Καλλιγά και Μάριος Κρητικόπουλος.

Κίνηση: Σπύρος Κουβαράς.

Σκηνικά αντικείμενα – κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κούκλες–Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου: Κορίνα Κοτσίρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρια Φλωράτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture