Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα υπομέτρο 6.1 “Εγκατάστασης νέων γεωργών”

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ένταξη των επιλαχόντων...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κοινή δήλωση των τριών βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

«Απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέταση ενδεχομένου ένταξης επιλαχόντων στο πρόγραμμα Υπομέτρο 6.1»

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε απάντηση σε ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι τρεις βουλευτές του Ν. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σπαρτινό, Ανδρέα Ριζούλη και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα υπομέτρο 6.1 “Εγκατάστασης νέων γεωργών” στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

 

Με την απάντηση του Υπουργείου αποδεικνύεται η πρόθεσή του για βελτίωση της ηλικιακής σύνθεσης του πρωτογενούς τομέα, δίνοντας πρόσθετους πόρους της τάξεως του 10% επί του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης, με βάση το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του ΠΑΑ για όλες τις Περιφέρειες.

 

Οι βουλευτές  του Ν. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι με την δυνατότητα αυτή που διαγράφεται θα μπορέσουν να ενταχθούν οι περισσότεροι επιλαχόντες, αν όχι όλοι, στο υπομέτρο 6.1 ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα, έναν τομέα που μπορεί και οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις