Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ξεκινούν επεμβάσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείο Πύργου

Ξεκινούν επεμβάσεις καταρράκτη στο Νοσοκ...

Ηλεία

Ο καταρράκτης στα μάτια, θα αντιμετωπίζεται πλέον χειρουργικά στο Νοσοκομείο του Πύργου, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων ασθενών, που αναγκάζονταν να αναζητήσουν λύση εκτός Ηλείας.

Τα χειρουργεία καταρράκτη, θα ξεκινήσουν για πρώτη φορά σε επίπεδο Νομού, αρχές Νοέμβρη από τον Χειρούργο Οφθαλμίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Νικόλαο Τσούλο, Επιμελητή Β’, ο οποίος και ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας και του Συντονιστή Διευθυντή του Οφθαλμολογικού τμήματος της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου Αβραάμ Κωστόπουλου. Μάλιστα θα προηγηθεί η λειτουργία του ιατρείου καταρράκτη η οποία τοποθετείται την τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής χειρουργικής επέμβασης, η οποία θα πραγματοποιείται με τη σύγχρονη τεχνική της φακοθρυψίας από μικρή τομή, έγινε χθες από το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο παρουσία των δυο ιατρών. «Ένα περίπου χρόνο πριν αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας. Στρατηγικός μας στόχος ήταν η σταθεροποίηση του συστήματος υγείας στο νομό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Δε μας αρκεί όμως μόνο αυτό. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κάλυψη των απαιτήσεων ενός εφημεριακού προγράμματος. Είχαμε μιλήσει τότε για ανασυγκρότηση και «διεύρυνση» του συστήματος. Σήμερα, αντί απολογισμού όπως θα επέβαλλαν ίσως οι συμβατικοί κανόνες επικοινωνίας, ανακοινώνουμε μια συνεργασία. Και συγκεκριμένα με τον κ. Νικόλαο Τσούλο, Χειρουργό Οφθαλμίατρο, Επιμελητή B’ της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας». Η συνεργασία αυτή αφορά τη διενέργεια χειρουργείων καταρράκτη για πρώτη φορά στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος τονίζοντας ότι στόχος τους δεν είναι μόνο να διευρύνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα. «Προτεραιότητά μας είναι και η μείωση στο μέτρο του δυνατού του κύματος εσωτερικής μετανάστευσης για αντίστοιχες επεμβάσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες της Πάτρας και της Αθήνας. Προσθέτουμε μια ακόμη επιλογή. Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε αποκλειστικά την καθημερινότητα της λειτουργίας μας. Παράλληλα βαθαίνουμε τη συνεργασία με όμορους υγειονομικούς σχηματισμούς ενσωματώνοντας γνώση και εμπειρία».

Στον 3ο όροφο προεγχειρητική και μετεγχειρητική νοσηλεία 
Ο κ. Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα το δούλευαν εντατικά και μεθοδικά τους τελευταίους μήνες και πριν το δημοσιοποιήσουν ήθελαν να σιγουρέψουν κάθε λεπτομέρεια που αφορούσε την υλοποίηση του με απόλυτο κριτήριο την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. «Ελέγξαμε και επιβεβαιώσαμε την αξιοπιστία του μικροσκοπίου που βρίσκεται στο χειρουργείο σημερινής αξίας 70 χιλιάδων ευρώ, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν ποτέ. Παράλληλα ενεργοποιούμε στο κλειστό τμήμα του 3ου ορόφου, θάλαμο προεγχειρητικής και μετεγχειρητικής νοσηλείας, ο οποίος και θα διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό. Σε μερικές μέρες, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για το μηχάνημα φακοθρυψίας και τα αναλώσιμα του χειρουργείου ενώ στο πεδίο της νοσηλευτικής διαχείρισης ήδη έχει βρεθεί το προσωπικό που θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο εγχείρημα στο χειρουργείο και τη νοσηλεία.

Ο Προϊστάμενος του Χειρουργείου έχει επισκεφθεί το ΠΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» για να δει από κοντά τέτοια χειρουργεία και να εκπαιδεύσει το προσωπικό. Τα βήματά μας είναι μικρά και σταθερά. Διευρύνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε με όρους ασφάλειας και ποιότητας, αξιοποιούμε υπάρχουσες υποδομές που βρίσκονταν σε «αγρανάπαυση», εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με όμορους υγειονομικούς σχηματισμούς, ενισχύουμε το ρόλο της μονάδας στον υγειονομικό χάρτη. Αυτό που προσδιορίζει τις κινήσεις μας είναι ο σεβασμός στον ασθενή. Η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου αλλάζει…».

Περισσότερες από 1000 χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη έχει διεξάγει μέχρι τώρα στη χειρουργική του πορεία, με επιτυχία ο κ. Τσούλος και όπως δήλωσε χθες από τον Πύργο, είναι χαρούμενος που ένα εγχείρημα που είχε ξεκινήσει από παλιά, θα ευοδωθεί σύντομα από τον ίδιο. «Ελπίζω ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών των κατοίκων του Νομού Ηλείας. Να ευχαριστήσω τον διοικητή κ. Διαμαντόπουλο που με τις άοκνες προσπάθειες του και με τον ζήλο του μπόρεσε να καταστήσει και να γίνει εφικτό όλο αυτό το εγχείρημα από το οποίο νομίζω ότι θα βγει κάτι πολύ καλό και θα βοηθήσει τους κατοίκους της Ηλείας. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να εκτελέσω επεμβάσεις τελευταίου τύπου όσον αφορά τον καταρράκτη, κάτι που με γεμίζει και θεωρώ πως κάνω πολύ καλά, εφαρμόζοντας την επιστήμη της οφθαλμολογίας στους κατοίκους του Νομού. Πιστεύω πως το εγχείρημα αυτό θα ωφελήσει τον κόσμο».
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έναρξη χειρουργείων καταρράκτη, εμφανίστηκε ο Συντονιστής Δ/ντής του Οφθαλμολογικού τμήματος κ. Κωστόπουλος, τονίζοντας ότι χρόνια προσπαθούσε να το οργανώσει αλλά εμπόδια που έβαζαν στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων δε το επέτρεπαν. «Πρόκειται για μια βασική επέμβαση ενός γενικού νοσοκομείου και είναι πολύ ευχάριστο που αποδέχτηκε την πρόταση μας ο κ. Τσούλος. Το εγχείρημα αυτό δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τις άοκνες προσπάθειες του Διοικητή που είχε τη βούληση και τη μέριμνα για την οργάνωση. Πλέον τα περιστατικά καταρράκτη που κατά κόρον έρχονταν στο Νοσοκομείο και περιπλανιόντουσαν για να βρουν εκτός Ηλείας χειρουργό, θα μπορούν να κάνουν την επέμβαση στον Πύργο χωρίς καμία ταλαιπωρία».

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being