Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάνεσι Καλαβρύτων: Πεζοπορία και προσκύνημα στην Μακελλαριά και Γιορτή παραδοσιακής πίτας

Μάνεσι Καλαβρύτων: Πεζοπορία και προσκύν...

Διοργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων απευθύνει πρόσκληση σε όσους μπορούν και θέλουν, να συμμετάσχουν στην πεζοπορία  - προσκύνημα που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Παναγίας, την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, προς το γραφικό και ιστορικό Μοναστήρι της Μακελλαριάς, σε μια ευχάριστη διαδρομή μέσα στη μαγευτική φύση.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, θα αναχωρήσουμε από την πλατεία του Κοινοτικού Γραφείου στις 6.00 το πρωί  και θα ακολουθήσουμε το δρόμο προς την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου  – Κάνισκα, όπως έκαναν οι παλιοί προσκυνητές.

Ευελπιστούμε να είμαστε πιο πολλοί προσκυνητές από πέρυσι και οι χάρες της Παναγιάς να είναι πλουσιοπάροχες σε όλους μας.

Η επιστροφή θα γίνει με αυτοκίνητα με ευθύνη του συλλόγου.

Στο μεταξύ λόγω του καλοκαιριού και των επισκεπτών και παραθεριστών στο χωριό, θα διοργανωθεί και Γιορτή της Πίτας στο Μάνεσι Καλαβρύτων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων μένοντας πάντα πιστός στις τοπικές παραδόσεις και αναβιώνοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, διοργανώνει την ''Γιορτή της Πίτας''.

Έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο και προσκαλεί τον κόσμο σε ένα ταξίδι γεύσεων με παραδοσιακές, σπιτικές πίτες φτιαγμένες από τις κυρίες του χωριού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας.

Φέτος ο Σύλλογος κλείνει τριάντα πέντε χρόνια (35) από την ίδρυσή του, τον Μάιο του 1982. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι συγχωριανοί που είχαν την ιδέα και δούλεψαν τότε για την ίδρυση του συλλόγου.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου, «με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας περιμένουμε να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά με πλούσια εδέσματα, πολύ κέφι και χορό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις