Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Προ των πυλών η τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας

Προ των πυλών η τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας

Του Γιώργου Τελώνη

Μια δυσάρεστη έκπληξη μας επεφύλαξε πρόσφατα  η υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, καθώς μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της «Πελοποννήσου» δεν άρθρωσε ούτε μια λέξη για τις τουριστικές δυνατότητες και προοπτικές της Πάτρας.

Αν και περιέγραψε αναλυτικά τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην προσέλκυση ενός σταθερού τουριστικού ρεύματος γειτονικές της Πάτρας περιοχές, η κυρία Κουντουρά δεν έκρινε σκόπιμο να συμπεριλάβει στον σχετικό χάρτη και την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επρόκειτο βέβαια για ένα ατόπημα που δεν θα μπορούσε  να περάσει απαρατήρητο και σχολιάστηκε δυσμενώς από τους παριστάμενους, οι οποίοι αδυνατούσαν να κατανοήσουν και πολύ περισσότερο να συμμεριστούν την εν λόγω παράλειψη.

Πάντως,  είναι προφανές ότι η αρμόδια υπουργός μ’ αυτήν δεν αδίκησε απλώς την πόλη μας, αδίκησε πρωτίστως τον εαυτό της. Κι αυτό διότι στο μέλλον θα διαψευστεί οικτρά από την τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας, η οποία σταδιακά θα καταστεί ένας δημοφιλής προορισμός. Πρόκειται δε για μια νομοτελειακή εξέλιξη, η οποία ήδη διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ας διευκρινιστεί ότι δεν το υποστηρίζει αυτό ο γράφων ως μια προσωπική εκτίμηση. Είναι μια σειρά από παραμέτρους που ενισχύουν την πεποίθηση αυτή, με πρώτη και καλύτερη αυτή του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου, που μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην Αθήνα.

Λιγότερο από δύο ώρες θα χρειάζονται πλέον οι Αθηναίοι για να επισκεφθούν την Πάτρα και να τη συμπεριλάβουν στα αγαπημένα τους μέρη για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Κι αυτό θα συμβεί, καθώς έστω και καθυστερημένα δείχνουμε να έχουμε κατανοήσει την αναγκαιότητα της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, ενώ αργά αλλά σταθερά ενισχύονται και οι τουριστικές υποδομές μας.

Επί παραδείγματι. η ανακατασκευή και η αναπαλαίωση του ξενοδοχείου «Μορέας» έρχονται να προσθέσουν έναν ακόμη, εμβληματικό, κρίκο στην αλυσίδα τους.

Και επειδή ακριβώς το ένα φέρνει το άλλο, είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα αργήσει να έλθει η περίοδος που η πόλη μας θα έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη της ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις