Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρωτιά για την "Δουνκέρκη" του Νόλαν στο Αμερικάνικο box office - Στις 24 Αυγούστου στην Ελλάδα και στην Πάτρα

Πρωτιά για την "Δουνκέρκη" του...

Ξεκίνησε εντυπωσιακά με πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις

Εκπλήξεις επιφύλαξε το Αμερικάνικο box office το περασμένο τριήμερο 21-23 Ιουλίου 2017 καθώς την πρωτιά κατέκτησε μία ταινία που όπως δείχνουν τα πράγματα μετά και τις διθυραμβικές κριτικές (σε ποσοστό μέχρι στιγμής που ξεπερνάει το 92%) πιθανόν να φτάσει και έως τα βραβεία Όσκαρ.

Ο λόγος για το κοινωνικό, πολεμικό φιλμ «Dunkirk – Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν που στην Ελλάδα θα δούμε από τις 24 Αυγούστου 2017 σε διανομή της Tanweer, το οποίο έφτασε σε εισπράξεις στη Βόρειο Αμερική τα 50,5 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτά προστίθενται και περίπου άλλα 56 εκατομμύρια από το ξεκίνημα προβολής του φιλμ σε άλλα μέρη του κόσμου.

Όπως εκτιμάται, πρόκειται για ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για μία ταινία που περιγράφει μία αληθινή ιστορία διάσωσης που διαδραματίστηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου με περισσότερους από 300.000 στρατιώτες των συμμάχων εγκλωβισμένους στις ακτές της Δουνκέρκης στη βόρεια Γαλλία, οι οποίοι διασώθηκαν περνώντας στην Αγγλία.

Το φιλμ όπου πρωταγωνιστεί ο νεαρός πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός Fionn Whitehead ενώ παίζει επίσης ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Χάρντι, έχει γυριστεί με την πρωτοποριακή τεχνική των μεγάλου format καμερών Imax ενώ χρησιμοποιήθηκαν εκατοντάδες κομπάρσοι για τις σκηνές στις ακτές της Δουνκέρκης όπου γυρίστηκε η ταινία.

Στην «Δουνκέρκη» παίζουν και οι Τζέιμς Ντ’Άρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα, Κίλιαν Μέρφι και ο Μαρκ Ράιλανς (Όσκαρ β’ ρόλου για το «Bridge of Spies»).

Την ίδια ώρα πρεμιέρα έκανε στις ΗΠΑ το περασμένο σαββατοκύριακο και το πολυδιαφημισμένο φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες» του Λυκ Μπεσόν που ωστόσο ξεκίνησε με κάτι λιγότερο από 20 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, στην 5η θέση του box office. Ωστόσο το φιλμ εκτιμάται πως θα πάει πολύ καλύτερα τόσο στη Γαλλία όσο και άλλα μέρη του κόσμου. Στην Ελλάδα θα μας έρθει στις 31 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture