Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από το διήμερο World Music Festival

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από το διήμερο ...

Στις 21 και 22 Ιουλίου

Το δικό τους ξεχωριστό στίγμα, άφησαν δύο σημαντικά μουσικά σχήματα, μέσα από συμπράξεις διαφόρων μουσικών ειδών, που κατέθεσαν στο διήμερο World Music Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου και το Σάββατο 22 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Η αυλαία άνοιξε στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με τη συναυλία του modal 4, συνδέοντας τον μελωδικό λόγο των μουσικών παραδόσεων της ανατολικής μεσογείου με μια αρμονική – συγχορδία πρακτική. Οι Ευγένιος Βούλγαρης, Θάνος Γκουντάνος, Παύλος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τασούδης συνέδεσαν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών παραδόσεων από την κλασική αρμονία,την jazz, τους λαϊκούς δρόμους του ρεμπέτικου μέχρι την ισοκρατηματική λογική της βυζαντινής μουσικής παράδοσης.

Στο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, «πρωταγωνίστησαν»  ο Ευγένιος Βούλγαρης παίζοντας yaylitanbur, ένα από τα κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικά όργανα της Κωνσταντινουπολίτικης μουσικής παράδοσης, ο Θάνος Γκουντάνος, παίζοντας άταστη κιθάρα,  ο Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Τασούδης στα τύμπανα.

Την αυλαία έκλεισε με μοναδικό τρόποτο τρίο ΧΑΙΚ ΓΙΑΤΖΙΤΖΙΑΝ, ΓΙΩΤΗ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΙΠΗ.Στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου αντάμωσαν  τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς σε μια σπάνια συνάντηση κορυφής.

Ο ΧαικΓιατζιτζιάν (ούτι τραγούδι) ο ΓιώτηςΚιουρτζόγλου (ηλεκτρονικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καρίπης (τύμπανα, κρουστά), συνέπραξαν επί σκηνής και κατέπληξαν για μία ακόμη φορά το κοινό, δεδομένου ότι  καθένας τους θεωρείται κορυφαίος στο είδος του με διεθνή αναγνώριση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture