Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα «αζήτητα» τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας – Λιγοστές οι εκδηλώσεις για το καλοκαίρι

Στα «αζήτητα» τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρ...
Βγενόπουλος Φάνης

Παραμένει ο σχεδιασμός για δημιουργία καρναβαλικού χωριού στις εγκαταστάσεις

Στα «αζήτητα» παραμένει ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων, επί της Ακτής Δυμαίων, της Πάτρας. Ο εμβληματικός χώρος  που άλλοτε έσφυζε από ζωή, τα τελευταία χρόνια παραμένει κλειστός, μετά την περιπέτεια με τον εκμισθωτή του χώρου.

Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων, έπαιρνε ζωή καθώς στο προαύλιό του γίνονταν συναυλίες καλλιτεχνών, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή.

Φέτος  όμως, και αυτό το ενδιαφέρον φαίνεται μικρό, καθώς μέχρι ώρας έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν τέσσερις εκδηλώσεις τον Ιούνιο, ένα διήμερο πολιτικό φεστιβάλ και δυο συναυλίες τραγουδιστών.

Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια εκδήλωση στα Παλαιά Σφαγεία.

Πάντως για τη δημοτική Αρχή, παραμένει ο σχεδιασμός αξιοποίησης του χώρου των Παλαιών Σφαγείων, όπως δηλώνει στο thebest.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος.

Αρχικά η δημοτική Αρχή σχεδίαζε να μεταφέρει στο χώρο διάφορες υπηρεσίες της, ωστόσο επικράτησε η πρόταση για τη δημιουργία καρναβαλικού χωριού, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του διακρατικού  κοινοτικού προγράμματος  INIEREG. Μάλιστα, οι τρεις φορείς έχουν κάνει τη σχετική πρόταση χρηματοδότησης και περιμένουν την έγκρισή της.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος κ. Στάμος ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων φυλάσσεται και συντηρούνται οι εξωτερικοί χώροι από συνεργεία του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις