Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η «Αργώ» του Εμπειρίκου ταξιδεύει μέσα από τους πίνακες του Χρίστου Σιψή

Η «Αργώ» του Εμπειρίκου ταξιδεύει μέσα α...

Η έκθεση με τίτλο «Αργώ - αποδρομές και μεταισθήσεις» φιλοξενείται στην Αίθουσα τέχνης Αγκάθι-Καρτάλος

Η μυθική Αργώ, αφού συνόδεψε τους Αργοναύτες στο ταξίδι τους προς την Κολχίδα, «ζωντάνεψε» πάλι σαν αερόπλοιο μέσα από την πένα του Ανδρέα Εμπειρίκου και συνεχίζει ακόμη το αιώνιο ταξίδι της, εμπνέοντας αυτή τη φορά τον ζωγράφο Χρίστο Σιψή.

Ο ζωγράφος από το Πήλιο Μαγνησίας, με θητεία στο Παρίσι, εκθέτει στους πίνακές του τη δική του ματιά πάνω στο έργο του Εμπειρίκου «Αργώ ή Πλους αεροστάτου», στην έκθεση με τίτλο «Αργώ - αποδρομές και μεταισθήσεις» στην Αίθουσα τέχνης Αγκάθι-Καρτάλος.

Γιατί την «Αργώ», το λέει ο ίδιος ο ζωγράφος. «Ίσως επειδή, λόγω της καταγωγής μου (η τύχη θέλησε να γεννηθώ εκεί που γεννήθηκε και ο μύθος των Αργοναυτών), για μένα το ταξίδι είναι συνώνυμο με την Αργοναυτική εκστρατεία. Και κάθε έργο, είτε το δημιουργεί κανείς είτε το απολαμβάνει, είναι ένα ταξίδι, και ενίοτε μια αληθινή εκστρατεία επαναμάγευσης του κόσμου», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Χρίστος Σιψής, διευκρινίζοντας ότι δεν φιλοδοξεί ούτε να εικονογραφήσει ούτε να ερμηνεύσει το έργο του Εμπειρίκου.

Τα έργα αυτά, όπως λέει ο ζωγράφος «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν απλά εικαστικά «πορίσματα» (λήμματα) μιας εντονότατα υποκειμενικής και αποσπασματικής παρανάγνωσης του έργου του Εμπειρίκου το οποίο μου επέτρεψε να μορφοποιήσω κάποιες ιδέες που είχα».

Η αίθουσα τέχνης βρίσκεται στην οδό Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, Πλ. Αμερικής, στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture