Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προγραμματισμού κινητοποιήσεων απόψε από τους καρναβαλιστές για την έξωση από τον ΑΣΟ

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προγ...

Ετοιμάζουν καρναβαλική παρέλαση διαμαρτυρίας μέσα στο Μάη-Συγκέντρωση για κινητοποιήσεις απόψε

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν στο...ξεσπίτωμά τους από τις αποθήκες του ΑΣΟ, στις Ιτιές είναι οι καρναβαλιστές της Πάτρας, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τη δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη. Η πιο άμεση ενέργεια στην οποία θα προβούν, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι μία μεγάλη παρέλαση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας.

Οι καρναβαλιστές που είθισται στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ να κατασκευάζουν τα άρματα και καρναβαλικές δημιουργίες τους, κάθε χρόνο, έχουν προγραμματίσει συνάντηση την απόψε στις 20.00 το βράδυ, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους και να ορίσουν τη μέρα που θα πραγματοποιήσουν την καρναβαλική παρέλαση διαμαρτυρίας.

Με επιστολή τους στη Δημοτική αρχή τα καρναβαλικά πληρώματα έχουν επισημάνει τα εξής:

1. Να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο ΑΣΟ παραχωρήθηκε για να στεγαστούν τα πληρώματα που κατασκευάζουν άρματα, επί Αντιδημαρχίας Γ. Ζαφειρόπουλου. Σήμερα στον χώρο αυτόν στεγάζονται και δημιουργούν 25 καρναβαλικά πληρώματα. Στο Καρναβάλι του 2017, από τον ΑΣΟ βγήκαν στην παρέλαση της τελευταίας Κυριακής, 25 άρματα και κατασκευές δρόμου.

2. Όλα αυτά τα χρόνια που χρησιμοποιούμε τον ΑΣΟ, καθαρίζουμε, συντηρούμε και παρεμβαίνουμε βελτιωτικά είτε με δικά μας έξοδα στον ιδιαίτερο χώρο μας, είτε στον κοινόχρηστο χώρο σε συνεργασία με τον Δήμο. Έχουμε καταφέρει, με μεγάλο αγώνα, να επικρατούν σήμερα εκεί αξιοπρεπείς συνθήκες.

3. Στον ΑΣΟ στεγάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία που εκτός από τα υλικά που μας παρέχει ο Οργανισμός (περίπου το 10% των συνολικών υλικών που χρησιμοποιούμε) το υπόλοιπο ποσό το καταβάλλουμε οι ίδιοι.

4. Η συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο, μας έχει δώσει τη δυνατότητα της συνεργασίας μεταξύ μας, της ανταλλαγής τεχνικών και πληροφοριών που βελτιώνουν τις κατασκευές μας, της αλληλοβοήθειας με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

5. Μέσα στον χώρο υπάρχουν τα εργαλεία μας, οι κατασκευές μας και οι πλατφόρμες μας. Επίσης υπάρχουν παλιότερες κατασκευές που ανασκευάζονται και χρησιμοποιούνται εκ νέου.

Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας, πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχεδιασμό διαφορετικό για τον χώρο του ΑΣΟ, όφειλε τουλάχιστον να μας έχει ενημερώσει.

Κυρίως όφειλε να απαντήσει στο καίριο ερώτημα που προκύπτει: τί θα γίνει με τα πληρώματα του ΑΣΟ κι αν έχει ληφθεί κάποια πρόβλεψη και μέριμνα;

Οι καρναβαλιστές, οι οποίοι δηλώνουν ερασιτέχνες δημιουργοί και πολίτες αυτής της πόλης, ξεκαθαρίζουν ότι δεν τους βρίσκει αντίθετους το σχέδιο αξιοποίησης του ΑΣΟ και της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο όπως λένε, θεωρούν ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό θα έπρεπε να είχαν χωρέσει και οι ίδιοι, τα καρναβαλικά πληρώματα και οι δημιουργίες τους, που για χρόνια έχουν αναβαθμίσει το καρναβάλι και τον πολιτισμό της πόλης της Πάτρας.

Τέλος οι καρναβαλιστές υπογραμμίζουν ότι πριν προχωρήσει ο Δήμος σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει να διασφαλίσει έναν άλλο κλειστό, προσβάσιμο και ασφαλή χώρο που να διατεθεί για την κατασκευή των αρμάτων των πληρωμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Με 7,9εκ. ευρώ από τις Δημόσιες Επενδύσεις, θ' αλλάξουν εικόνα οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ– Οι ενστάσεις των καρναβαλιστών

*ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 9-5-2017

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture