Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΠΟ 4 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΦΙΛΜ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ "ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

ΑΠΟ 4 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥΒ...

Μας πάει στο Βόρειο Πόλο - Θα το δούμε μάλλον και στην Πάτρα

Μία ξεχωριστή ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Στην κορυφή του κόσμου/ Tout en haut du monde / Long way north» που έχει τιμηθεί με το Βραβείο Κοινού, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Annecy, με το Μεγάλο Βραβείο, στο Tokyo Anime Award Festival, το Βραβείο Κοινού, στο COLCOA Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου ενώ είχε προβληθεί και στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 4/5/2017 σε διανομή της Weird Wave.

Η σκηνοθεσία είναι του Ρεμί Σαγιέ.

"Μία ταινία κινουμένων σχεδίων - διαμάντι!" έγραψε το Variety.

"Ένα αριστούργημα!" είπε η Le Monde και για "μία μεθυστική περιπέτεια" μίλησε το Paris Match.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για ένα μαγευτικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους. Το φιλμ που θα προβληθεί μεταγλωττισμένο στα ελληνικά αναμένεται στις 4 Μαΐου να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Η Σάσα, μία νεαρή αριστοκράτισσα που μεγαλώνει στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα, ονειρεύεται το Μεγάλο Βορρά και αγωνιά για την τύχη του παππού της, του Ολουκίν. Ένας διάσημος επιστήμονας και εξερευνητής της Αρκτικής, που ακόμα όμως δεν έχει επιστρέψει από την τελευταία εκστρατεία του για την κατάκτηση του Βόρειου Πόλου.

Ο Ολουκίν έχει περάσει το πάθος του για εξερεύνηση και στη μικρή Σάσα, αλλά οι γονείς της, οι οποίοι έχουν ήδη δρομολογήσει το γάμο της κόρης τους, δεν το εγκρίνουν. Έτσι, η Σάσα επαναστατεί και πάει ενάντια στο πεπρωμένο που της έχουν ορίσει, φεύγει από το σπίτι και αποφασίζει να πάει να βρει τον παππού της στο μακρύ δρόμο για το Βορρά.

Το «Στην Κορυφή του Κόσμου» έρχεται να αποδείξει ότι το 2D animation και η κλασσική περιπέτεια μπορούν ακόμα να συγκινήσουν με τη μοναδικότητά τους. Σε σκηνοθεσία του Remi Chaye και σε συμπαραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και υποψήφιου για Όσκαρ, Ron Dyens, η ταινία ακολουθεί πιστά τις συμβάσεις της κλασικής αφήγησης και λειτουργεί σε ένα απλό αλλά απόλυτα λεπτομερειακό σχεδιασμό των χαρακτήρων του, τοποθετώντας στο επίκεντρο, την ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί τη θνητή του φύση και να κυνηγήσει το άγνωστο.

Πρόκειται για φιλμ παραγωγής 2015. Διάρκεια: 81 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture