Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Reuters:Καταρχήν συμφωνία για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων, πώληση ΔΕΗ και αφορόλογητο-Δεν επιβεβαιώνει το Μαξίμου

Reuters:Καταρχήν συμφωνία για εργασιακά,...

Τι αναφέρει δημοσίευμα

NEOTΕΡΟ:"Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, με αφορμή δημοσίευμα του Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο "οι δανειστές και η Αθήνα κατέληξαν σε συμφωνία για σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων στις συνομιλίες για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης".

Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή σημείωνε: "Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή ".

Το δημοσίευμα Του Ρόιτερ δεν επιβεβαίωνε ούτε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα σχετικώς κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ "Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές της σχετικά με σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις, περικοπές δαπανών και ενεργειακά ζητήματα και πλησιάζει στην επίτευξη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου, έκαναν σήμερα γνωστό πηγές κοντά στις συνομιλίες.

Η Ελλάδα θα μειώσει τη συνταξιοδοτική δαπάνη μέχρι 1% του ΑΕΠ το 2019, δήλωσαν στο Reuters δύο αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομασθούν. Συμφωνήθηκε επίσης η μείωση του αφορολόγητου στα περίπου 6.000 ευρώ ώστε να εξοικονομηθεί άλλο 1% του ΑΕΠ, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Όσον αφορά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν θα εξαναγκασθεί να απελευθερώσει περαιτέρω τις μαζικές απολύσεις, όπως ζητούσε αρχικά το ΔΝΤ, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες εξασθένησαν στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για το πακέτο στήριξης το 2012, αναμένεται να επανέλθουν μετά την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της χώρας το 2018".

πηγή

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται σε δημοσίευμά του το Reuters η κυβέρνηση έχει κατ' αρχήν συμφωνήσει με τους δανειστές στα εργασιακά, στις μειώσεις συντάξεων και στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Πληροφορίες που διαρρέουν από το Reuters, αναφέρουν για τις συντάξεις, ότι συμφωνήθηκε ότι η μείωση θα φτάσει στο 1% του ΑΕΠ το 2019..

Η συμφωνία για μείωση του αφορολόγητου γύρω στα 6.000 ευρώ θα φέρει εξοικονόμιση 1% του ΑΕΠ, συμπλήρωσε η πηγή.

Στα εργασιακά, η κυβέρνηση δεν θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, όπως αρχικώς ζητούσε το ΔΝΤ. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, όμως, θα επανεκκινήσουν μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018.

Ενεργειακά

Οι δύο πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να προχωρήσει στην πώληση ορισμένων εκ των βασικών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Οι διαφορές μεταξύ της Αθήνας, της ΕΕ και του ΔΝΤ σχετικά με την κυριαρχία της ΔΕΗ στην ελληνική αγορά ήταν πηγή διαφωνίας που εμποδιζε το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με μία πηγή, η Ελλάδα θα πρέπει να πωλήσει ώς και το 40% των λιγνιτικών μονάδων.

Η κατ' αρχήν συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές, ενδέχεται να έχει κλείσει και πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Πάντως, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πληροφορίες από in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις