Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αλλάζουν χρήση 409 και Νοσημάτων Θώρακος - Ποιες περιοχές της Πάτρας θα αποκτήσουν ιατρεία γειτονιάς

Αλλάζουν χρήση 409 και  Νοσημάτων Θώρακο...

Ο σχεδιασμός της 6ης ΥΠΕ παρουσιάστηκε χθες σε εκπροσώπους των ΜΜΕ

Ιατρεία γειτονιάς θα αποκτήσει η Πάτρα σύμφωνα με τα όσα είπε χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ενώ έγινε αναφορά και στην αξιοποίηση των κτιρίων του 409 νοσοκομείου και του Νοσημάτων Θώρακος, μετά την μετεγκατάστασή τους στο πολυώροφο και σε άλλους χώρους του ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας.

Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr στις 7, 8 και 9 Απριλίου αναμένεται να γίνει η μεταφορά του 409 στον Άγιο Ανδρέα , ενώ για μετά το Πάσχα προγραμματίζεται η μετεγκατάσταση του Νοσημάτων Θώρακος.

O νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος μίλησε για το στόχο που έχει τεθεί αναφορικά με την λειτουργία των 10 τοπικών μονάδων υγείας στην Πάτρα, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017. Προπλάσματα των ΤΟ.Μ.Υ. χαρακτήρισε τα δημοτικά ιατρεία, όπως είπε άμεσα θα υπάρξει αξιοποίηση του Αγ. Αλεξίου, της Άνω Πόλης και ανάπτυξη των Ζαρουχλεΐκων ενώ σε δεύτερη φάση να αναπτυχθούν περιφερειακά ιατρεία και σε Δεμένικα, Οβρυά, Παραλία, Άγιο Βασίλειο και αλλού.

Μεταξύ 6ης ΥΠΕ και Δήμου Πατρέων υπάρχει στενή συνεργασία για την εξεύρεση διαθέσιμων χώρων και χθες το πρωί, κοινό κλιμάκιο έκανε αυτοψίες σε κτίρια που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για τον σκοπό αυτό.

Αγ. Ανδρέας:Στις 7 Απριλίου «κατεβαίνει» το 409–Πού θα στεγαστούν οι κλινικές-«Χάθηκαν» οι ειδικευόμενοι

Σε σχέση με την μεταστέγαση των κλινικών στο ανακαινισμένο κτίριο του Αγ. Ανδρέα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανακοίνωσε ότι το τριήμερο 7-9 Απριλίου μεταφέρεται το 409 ενώ σειρά παίρνει (πιθανότατα μετά το Πάσχα) και το Νοσημάτων Θώρακος. Βέβαια ο κ. Νικολόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα οξύ πρόβλημα με την χρηματοδότηση της μεταφοράς και των απαραίτητων παρεμβάσεων που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση από τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Μέσα στο "φάντασμα" του 409 πρώην στρατιωτικού ... - The Best News

Το "γερασμένο" και διαλυμένο 409 παραμένει σε ... - The Best News

Το ποσό αυτό ανέρχεται στις 700.000 ευρώ και υπάρχει δέσμευση από την πολιτεία ότι θα εκταμιευτεί σύντομα. Για τα κτίρια που απελευθερώνονται εξήγησε ότι υπάρχουν σχέδια αξιοποίησής τους. Στο Νοσημάτων Θώρακος πιθανότατα θα μεταφερθεί η 6η ΥΠΕ ενώ για το 409 εξετάζονται πολλές εναλλακτικές (π.χ. η δημιουργία υποδομής μητέρας-παιδιού ή η μεταφορά εκεί της μονάδας της Άνω Πόλης) όμως η όποια ενέργεια θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του κτιρίου το οποίο τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά, είχε αφεθεί στην τύχη του.

Μέσα στο έτος 10 τοπικές μονάδες υγείας σε γειτονιές της Πάτρας- "Κεραυνοί" για το ΠΕΔΥ Ζαρουχλεΐκων- Τι γίνεται με Χαλανδρίτσα

 

Πού θα στεγαστούν οι κλινικές του 409

 

Ήδη στον 5ο όροφο του πολυώροφου του Αγίου Ανδρέα έχει μεταφερθεί η Καρδιολογική Κλινική και στον 3ο και στον 4ο η Παθολογική. Ο σχεδιασμός έχει ως εξής:

Στον 7ο όροφο του πολυώροφου θα λειτουργήσoυν η Οφθαλμολογική και η ΩΡΛ κλινική που τώρα στεγάζονται στο 409.

Στον 6ο όροφο του πολυώροφου πιθανότατα θα μεταφερθεί η Πνευμονολογική από το Νοσημάτων Θώρακος.

Στον 1ο και στον 2ο όροφο του επταώροφου θα στεγαστούν η Μαιευτική- Γυναικολογική και η Εντατική Νεογνών του 409, ενώ στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν η Παθολογική, θα λειτουργήσει η Πλαστική και η Ουρολογική που τώρα στεγάζονται στο 409.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being