Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για τους λάτρεις των θρίλερ έρχεται 30 Μαρτίου το "Δέλεαρ του Διαβόλου"

Για τους λάτρεις των θρίλερ έρχεται 30 Μ...

Θα το δούμε και στην Πάτρα, σε διανομή της Odeon

Η ζωή μίας οικογένειας μετατρέπεται σε ατελείωτο εφιάλτη, στην… “κολασμένη” ταινία τρόμου του Σον Μπερν “The Devil’s Candy- Το Δέλεαρ του Διαβόλου”, που έχει εντυπωσιάσει όσο και φοβίσει.

Είχε μάλιστα παιχθεί και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο ενώ κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή Odeon στις 30 Μαρτίου 2017 και θα έρθει και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε όπου ήδη προβάλλεται το σχετικό διαφημιστικό τρέιλερ.

Σύνοψη

Ο Τζέσι (Ίθαν Έμπρι), ένας αγωνιζόμενος καλλιτέχνης, η νεαρή σύζυγός του, η Άστριντ (Σίρι Άπλμπαϊ), και η κόρη τους Ζόι (Κιάρα Γκλάσκο), αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, όταν η αξία του τελευταίου πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας της σκοτεινής ιστορίας που κουβαλάει. Οι ζωές όλων αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν ο Τζέσι γίνεται φερέφωνο της φωνής του Σατανά και όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Ρέι (Προύιτ Τέιλορ Βινς), ο… ιδιόρρυθμος γιος της οικογένειας που έμενε στο σπίτι πριν, απαιτώντας να επιστρέψει εκεί και παθαίνοντας εμμονή με την Ζόι.

Σύντομα, γίνεται ξεκάθαρο πως ο Ρέι και ο Τζέσι επηρεάζονται από τις ίδιες σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την οικογένεια.

Ο κλασικός μύθος της γερμανικής λαϊκής παράδοσης με πρωταγωνιστή τον Μεφιστοφελή και τον Φάουστ –όπου ο δεύτερος «πουλά» την ψυχή του στον δαίμονα, με αντάλλαγμα ανεξάντλητη γνώση και υλικές απολαύσεις- έχει βρει εφαρμογή σε πάμπολλα παραδείγματα της νεότερης ιστορίας, γνωστά και ως αστικοί μύθοι.

Ένας από τους γνωστότερους εξ’ αυτών, αφορά τον Ρόμπερτ Τζόνσον, θρυλικό μπλουζ κιθαρίστα των ‘30s, που, πλέον, είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Απίστευτα επιδέξιος στις συνθέσεις του, πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μόλις στα 27 του, και ανακαλύφθηκε από το ευρύ κοινό τουλάχιστον δύο δεκαετίες αργότερα.

Όλα τα παραπάνω, έδωσαν τροφή στον μύθο πως ο Τζόνσον πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο με αντάλλαγμα τις εκπληκτικές του μουσικές ικανότητες.

Αυτός ο καλλιτεχνικός θρύλος έδωσε την έμπνευση για το φιλμ «Το Δέλεαρ του Διαβόλου» που ήδη προβλήθηκε στη Ρωσία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σον Μπερν. Στην ταινία, ο ήρωας, Τζέσι, βρίσκεται σε τέλμα στην καριέρα του ως ζωγράφος. Θα πιέσει την οικογένεια του να αγοράσει ένα νέο σπίτι, καθοδηγούμενος από μία σκοτεινή δύναμη η οποία, παράλληλα, του δίνει την έμπνευση που τόσο χρειαζόταν.

*Ο σκηνοθέτης Σον Μπερν, όταν δεν γυρίζει ταινίες, ασχολείται με την σκηνοθεσία διαφημιστικών σποτ στη Renegate Films στη Μελβούρνη.

*Οι ενδυματολογικές ανησυχίες πατέρα και κόρης στην ταινία, όπως άλλωστε και του ίδιου του σκηνοθέτη, κινούνται αυστηρά στη γκάμα των t-shirt συγκροτημάτων όπως Motorhead, Slayer, Metallica και Guns’n’Roses.

*Ο πρωταγωνιστής Ίθαν Έμπρι έχει τη δική του punk, hardcore speed metal μπάντα. Ονομάζονται Southern Comfort Colonic.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture