Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ποίησης στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ποίησης στο ν...

Θα γίνει βιωματικό εργαστήρι συγγραφής ποιημάτων από μαθητές με τη βοήθεια του Κώστα Λογαρά

Σε έναν «ποιητικό μαραθώνιο» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, από τις 18.00 έως τις 20.00, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα ψηφιδωτά και τα γλυπτά της Ρωμαϊκής Πάτρας, να εμπνευστούν από αυτά και να γράψουν τα δικά τους ποιητικά έργα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο για μικρό χρονικό διάστημα, μπροστά από το αντίστοιχο έκθεμα έμπνευσής τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συμμετέχει ο Πατρινός λογοτέχνης και ποιητής Κωνσταντίνος Λογαράς.

Θα ακολουθήσει στο αμφιθέατρο του Μουσείου συναυλία του μουσικού σχήματος Ονειρόδρομοι σε συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου. Παίζουν οι μουσικοί: Κλειώ Πεφάνη φλάουτο, Γιώτα Νίνιου πιάνο, Γιώργος Παπαδόπουλος κιθάρα. Συμμετέχει η παιδική χορωδία Canto Experimental υπό τη διεύθυνση της Ιωάννας Μιντιλογλίτη.

Ενδιάμεσα στις μουσικές συνθέσεις οι μαθητές θα απαγγέλλουν τα ποιήματά τους, με παράλληλη προβολή των εκθεμάτων έμπνευσής τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ομάδα σχεδιασμού & υλοποίησης: Γεωργία Μανωλοπούλου, Λίλα Κουτσουμπελίτη, Θανάσης Θεμελής, Αλεξάνδρα Κωτσάκη.

Σε συνεργασία με την Ευφροσύνη Κωσταρά (Τμήμα Πολιτιστικών θεμάτων Δ/νσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης).

Δηλώσεις συμμετοχής: 2613 616176 ή 2613 616100, ώρα 12:00-15:00.

Στο μεταξύ την Κυριακή 19/3, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα γίνει η εκδήλωση «Ήλθε Ήλθε Χελιδών». Τα «χελιδονίσματα» είναι ανοιξιάτικο έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και αναβιώνει ακόμα και σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Άλλοτε την πρώτη του Μάρτη και άλλοτε κατά την εαρινή ισημερία, ομάδες παιδιών κρατώντας ομοιώματα χελιδονιών γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν το «τραγούδι της χελιδόνας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 11 το πρωί. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στον όμορφο χώρο του Μουσείου, για να φτιάξουν χελιδόνια, να ακούσουν ένα αρχαίο «χελιδόνισμα»  και να καλωσορίσουν μελωδικά την Άνοιξη.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 6-10 χρονών. Διάρκεια 1.30’. Υπεύθυνη σχεδιασμού-υλοποίησης: Αλεξία Μπαρδάκη. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στις 17/3. Τηλ. 2610 275070 (εσωτ. 129) 09:00 –14:00.

*Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας συνεχίζεται και η έκθεση «Δυαδικότητα» με τη συμμετοχή 24 καλλιτεχνών Ελλήνων και ξένων. Διάρκεια έκθεσης έως τις 31.3.2017, ώρες λειτουργίας του Μουσείου, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ξενάγηση από τους ίδιους τους καλλιτέχνες προσφέρεται κατά τη Διεθνή Ημέρα Ποίησης, την Τρίτη 21 Μαρτίου, ώρα 18:00-20:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture