Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε διεθνή επιτυχία αναδεικνύεται το "Logan" με τον Χιου Τζάκμαν - Προβάλλεται και στην Πάτρα

Σε διεθνή επιτυχία αναδεικνύεται το &quo...

Πανελλαδικά στο 4ήμερο της πρεμιέρας του έκοψε 56.000 εισιτήρια

Με φόρα άνοιξε το «Logan» του Τζέιμς Μάνγκολντ  με τον μυώδη σούπερ σταρ Χιου Τζάκμαν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στα ελληνικά ταμεία.

Στη χώρα μας (η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon) το εντυπωσιακό και κάπως σκοτεινό φιλμ που χαρακτηρίστηκε «μελλοντολογικό γουέστερν» έκανε το τετραήμερο της πρεμιέρας του (2-5 Μαρτίου 2017) κοντά στα 56.000 εισιτήρια καταλαμβάνοντας την 1η θέση του boxoffice. Απ’ όσο είδαμε και αντιληφθήκαμε από την ζωηρή κίνηση που επικράτησε στα Στερ/Odeon της Πάτρας για την ταινία, τα νέα κατορθώματα του αγαπημένου μεταλλαγμένου ήρωα (η 3η προσωπική ταινία του Wolverine με τις ατσάλινες λεπίδες στα χέρια) έσπευσαν να δουν πολλοί πιτσιρικάδες και λάτρεις των κόμικς ηρώων και βέβαια οι συζητήσεις και συγκρίσεις μετά, με ανάλογα φιλμ όπως το Avengers ή ο Πόλεμος των άστρων ήταν συνεχείς.

Στις ΗΠΑ η ταινία «Logan» μ’ έναν πιο γερασμένο και κουρασμένο σωματικά και ψυχικά ήρωα (για άλλη μία φορά ο Χιου Τζάκμαν απέδειξε τη δυναμική του κυριαρχώντας στην μεγάλη οθόνη) ήρθε άνετα 1η στο boxoffice το τριήμερο 3-5 Μαρτίου 2017 με κοντά στα 85,3 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για ταινία με ένδειξη καταλληλότητας R λόγω των πολλών σκηνών βίας και αίματος.

Στον υπόλοιπο κόσμο (το φιλμ άνοιξε σε πάνω από 80 αγορές) το «Logan» ξεπέρασε τα 152 εκατομμύρια δολάρια. Πλάι στον Χιου Τζάκμαν παίζουν οι Πάτρικ Στιούαρτ ως ο Καθηγητής Χavier και οι Μπόιντ Χόλμπρουκ, Στίβεν Μέρτσαντ και ο Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ καθώς και η 12χρονη Ισπανικής καταγωγής Δάφνη Κιν, η οποία κάνει μία πολύ δυναμική εμφάνιση.

Η αλήθεια είναι ότι το φιλμ ξεχειλίζει από βία και είναι σε σημεία κάπως απαισιόδοξο και σκοτεινό. Αναφέρεται σε μία ομάδα παιδιών mutants – μεταλλαγμένων που γεννήθηκαν κατόπιν γενετικών πειραμάτων, τα οποία θέλουν τώρα να τα εξολοθρεύσουν αυτοί που τα δημιούργησαν.

Κάποιες σκηνές βίας με πρωταγωνίστρια την μικρούλα πρωταγωνίστρια ενδεχομένως να ενοχλήσουν γιατί πολύ απλά…δίνουν το κακό παράδειγμα. Ωστόσο από κινηματογραφικής πλευράς το φιλμ που στο φινάλε του ακούγεται ένα κάντρι κομμάτι του Τζόνι Κας, έχει πολύ ενδιαφέρον και θυμίζει και λίγο από Mad Max.

Στην Ελλάδα την ταινία διανέμει η Odeon.

*Παίζεται και η συνέχεια του Trainspotting (Τ2) σε σκηνοθεσία του Ντάνι Μπόιλ που πανελλαδικά στο 4ήμερο της πρεμιέρας του προσέλκυσε γύρω στοιυς 8.000 σινεφίλ (διανομή από την Feelgood - προβάλλεται και στα Στερ/Odeon στην Πάτρα).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture