Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και τυπικά στον Δήμο Πατρέων η λιμενική ζώνη – Επίκειται συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για την οριστική παραχώρηση

Και τυπικά στον Δήμο Πατρέων η λιμενική ...

Πλήρως ικανοποιημένος ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές

Ένα πάγιο αίτημα της Πάτρας, που αφορούσε την επανάκτηση της παραλιακής ζώνης, έληξε σήμερα, με τον Δήμο να είναι και τυπικά διαχειριστής της έκτασης. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, η σχετική απόφαση έγκρισης της τροποποίησης και του επανακαθορισμού των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πατρών, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Για την ολοκλήρωση της απόδοσης των 270 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης, στο Δήμο Πατρέων για την ένταξη στο Συνολικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της Πόλης απομένει, η Υπογραφή της «Σύμβασης Οριστικής Παραχώρησης» μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών που κατά το σύνταγμα είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης και του Δήμου Πατρέων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επαφή με τον Υπουργείο Οικονομικών, που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, ώστε να προχωρήσει  η διαδικασία οριστικής παραχώρησης.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων θα συμφωνηθούν, τόσο ο τρόπος διαχείρισης και παρέμβασης του Δήμου στην παράκτια έκταση, όσο και ο χρόνος παραχώρησης των 270 στρεμμάτων.

Όσα συμφωνηθούν θα καταγραφούν στη σύμβαση οριστικής παραχώρησης της έκτασης, η οποία θα υπογραφεί μεταξύ των δυο μερών.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την εξέλιξη, η οποία όπως χαρακτηριστικά λέει, δείχνει πως «όταν υπάρχει διαβούλευση μπορούμε να πετυχαίνουμε στόχους και να προκύπτει όφελος για τα δυο μέρη».

Όπως, υπογραμμίζει ο κ. Κοντοές, αυτή η θετική για την πόλη εξέλιξη, δεν θα μπορούσε να υπάρξει εάν δεν υπήρχε «ισχυρή πολιτική βούληση για να δοθεί η παράκτια ζώνη στο Δήμο Πατρέων και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία».

Κατά τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ από τη συμφωνία βγαίνουν και οι δυο πλευρές κερδισμένες, καθώς ο Δήμος πλέον μπορεί να διαχειριστεί και να παρέμβει πολεοδομικά στη λιμενική ζώνη, ενώ ο Οργανισμός Λιμένα διατηρεί τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του λιμανιού της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις