Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΩΣ ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ Ο ΚΑΖΑΚΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΩΣ ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ Ο ...

Στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παίξει και ο Νίκος Ψαρράς

Προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο προγραμματισμός της μεγάλης θεατρικής παραγωγής αρχαίου δράματος που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Κώστας Καζάκος.

Όπως ήδη έχουμε γράψει εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ο 82χρονος και ιδιαίτερα ακμαίος και δραστήριος καλλιτεχνικά Κώστας Καζάκος θα υποδυθεί το ερχόμενο καλοκαίρι έναν εμβληματικό ρόλο του αρχαίου δράματος που ενσαρκώνουν μεγάλοι σε ηλικία πρωταγωνιστές (ήταν ένας ρόλος όπου άφησε την σφραγίδα του ο σπουδαίος Αλέξης Μινωτής), αυτόν του Οιδίποδα επί Κολωνώ.

Η παράσταση θα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2017 και μάλιστα ήδη δόθηκαν και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ανέβει η παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Θα είναι στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 και η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παιχθεί 2η κατά σειρά στα φετινά Επιδαύρια. Η έναρξη αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει με την επανάληψη της εξαιρετικής περσινής παράστασης του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» με τον Γιάννη Στάνκογλου, παράσταση που είχαμε δει και χειροκροτήσει και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του 2016.

Μετά την Επίδαυρο, ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» αναμένεται να παιχθεί και σε μεγάλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Η σκηνοθεσία θα είναι του Σταύρου Τσακίρη. Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες, προχωρά και η κατάρτιση του θιάσου και επιλογή των ηθοποιών. Ανάμεσα στα ονόματα που αναμένεται να εμφανιστούν στην φιλόδοξη αυτή θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πλάι στον βετεράνο Κώστα Καζάκο, είναι ο Νίκος Ψαρράς και η Κόρα Καρβούνη, οι οποίοι και έχουν ξανασυνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Ο Κώστας Καζάκος που έπαιξε και σκηνοθέτησε τους «Μικροαστούς» τον φετινό χειμώνα στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας, θα υποδυθεί τον Οιδίποδα, ως τυφλό και εξόριστο γέροντα, πριν το τέλος του. Με φόντο την Αρχαία Αθήνα, και με τις κόρες του Αντιγόνη και Ισμήνη στο πλευρό του και με το Θησέα αντιμέτωπο, θα "αναπαυθεί" σύμφωνα με την τραγική του μοίρα.

Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Νίκος Ψαρράς με τη Λυδία Κονιόρδου στην "Μήδεια" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ο Νίκος Ψαρράς με τη Λυδία Κονιόρδου στη...

Ο Νίκος Ψαρράς με τη Λυδία Κονιόρδου στην "Μήδεια" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture