Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

«Σαπίζει» δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

«Σαπίζει»  δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομ...

Κίνδυνος να φύγει το βρογχοσκόπιο από το Παναρκαδικό

Koντά στα τρία χρόνια δεν έχει λειτουργήσει το μηχάνημα του βρογχοσκοπίου που έχει δωρίσει στο Πνευμονολογικό τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, είπε με παράπονο και έκδηλη απογοήτευση η  δωρήτρια κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη. Η κυρία Γκουντάνη δώρισε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, περίπου 1,54 εκατ. δολ. Αυστραλίας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, προκειμένου να δημιουργηθεί η μονάδα Αιµοδυναµικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Να αναφέρουμε ότι το αιμοδυναμικό ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 16-12-2014 και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές.

Η Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες στην Αυστραλία, είχε προχωρήσει σε μια δωρεά 600.000 ευρώ στη μνήμη του συζύγου της Κωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Στις 15 Ιανουαρίου του  2015 η κυρία Γκουντάνη προχώρησε σε μία ακόμα δωρεά του βρογχοσκοπίου στο Πνευμονολογικό Τμήμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο βιοϊατρικός εξοπλισμός του τμήματος και να λειτουργεί πλέον ολοκληρωμένα.

Τα πράγματα όμως για το βρογχοσκόπιο δεν πήγαν τόσο καλά,  όπως για το Αιμοδυναμικό, με αποτέλεσμα το μηχάνημα αυτό να έχει μείνει ανενεργό και να «σαπίζει» στο δωμάτια του Νοσοκομείου.

Η κυρία Γκουντάνη βλέποντας ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει το μηχάνημα, το οποίο δώρισε αναλογιζόμενη το καλό της κοινωνίας και έχοντας ανιδιοτελή αγάπη για τους πατριώτες της, απέστειλε επιστολή στη διοίκηση του Παναρκαδικού, με την οποία εξέφρασε το μεγάλο της άγχος και τον καημό της για το μέλλον το μηχανήματος, ζητώντας την άμεση λειτουργία του βρογχοσκοπίου, με τη σημείωση ότι αν αυτή  δεν ξεκινήσει άμεσα, θα προχωρήσει στην απόσυρση της δωρεάς του μηχανήματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με την Γιαννούλα Γκουντάνη πληροφορήθηκε για τις νομικές διαδικασίες που έχει κινήσει η ίδια, με μοναδικό της στόχο το μηχάνημα αυτό να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και να χαρίζει ζωή.

Μου υποσχεθήκαν ότι έως τις 20 Φεβρουαρίου, που έχω θέσει ως προθεσμία, το μηχάνημα θα τεθεί σε λειτουργία

Η κυρία Γκουντάνη δεν έκρυψε τη στενοχώρια της για την καθυστέρηση αυτή και όπως ανέφερε, δεν θέλει το μηχάνημα να κοιμάται στα δωμάτια.Τέλος, η μεγάλη δωρήτρια ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι διαδικασίες δεν κυλήσουν ομαλά, δεν θα αφήσει το μηχάνημα αχρηστεμένο στο Παναρκαδικό, αλλά θα το αποσύρει από το Παναρκαδικό και θα το δωρίσει σε κάποιο άλλο Νοσοκομείο.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ

Μετά τις δηλώσεις της κυρίας Γκουντάνη, το ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε  και με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Πέτρο Τομάρα ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες είναι σε πολύ καλό σημείο.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, για να τεθεί σε λειτουργία το μηχάνημα απαιτούνται κάποιες χρονοβόρες προεργασίες.

Όπως εξήγησε, πλέον έχουν γίνει οι απαραίτητοι διαγωνισμοί και για το μόνιτορ, για το πλυντήριο και για το κρεβάτι που απαιτούνται και επίσης έχει γίνει και η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο θα λειτουργεί το μηχάνημα.

Κάνουμε αυτό που πρέπει και πολύ σύντομα θα είμαστε στο τέλος.

Ο κ. Τομάρας φάνηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αποσυρθεί η δωρεά της κυρίας Γκουντάνη,  καθώς η μόνη εργασία που υπολείπεται, είναι μια επισκευή στο πλυντήριο.Τέλος, ο κ. Τομάρας αναφέρει ότι σύντομα θα έρθουν καθηγητές ιατροί από την Αθήνα και θα γίνουν και τα εγκαίνια του βρογχοσκοπίου.

Ευελπιστούμε να κυλήσουν όλα ομαλά και σύντομα το μηχάνημα να είναι σε θέση να λειτουργήσει, καθώς τέτοιες δωρεές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες τη στιγμή που αυτές θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και φυσικά θα σώσουν ζωές Αρκάδων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being