Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα:Στη δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας για τις επιθέσεις στο προσωπικό-"Κάθε μέρα σχεδόν κι από μία"

Πάτρα:Στη δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι του ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ξανά στο προσκήνιο τα τελευταία περιστατικά

Στη δικαιοσύνη για την προστασία των εργαζομένων στο ΓΚΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας προσέφυγε το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Ιπποκράτη Κώστας Πετρόπουλος στις 12 και 15 Ιανουαρίου σημειώθηκαν δύο ακόμα περιστατικά επιθέσεων, που επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού.

Τα τελευταία συμβάντα αφορούσαν στην περίπτωση τραυματία τροχαίου, συγγενείς του οποίου, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος των εργαζομένων, επιτέθηκαν, αρχικά σε όσους βρήκαν μπροστά τους στα ΤΕΠ κατά τη μεταφορά του τραυματία εκεί και εν συνεχεία προσπάθησαν να μπουν στην εντατική.

Νωρίτερα το Σωματείο πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία για να ζητήσει τη δίωξη όσων πραγματοποιούν επιθέσεις στο προσωπικό και προκαλούν φθορές στον χώρο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

"Ακόμη μια φορά επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα που, αν και  μας έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν, δυστυχώς παραμένει άλυτο. Μιλάμε για τις καταστάσεις που βιώνουν οι Συνάδελφοί μας στα ΤΕΠ και όχι μόνον, από τις αρκετές και μάλιστα συχνές επιθέσεις που δέχονται στους χώρους δουλειάς τους, την επικίνδυνη θέση που βρίσκονται αρκετά-συχνά κατά την άσκηση της εργασίας τους, όπου δυστυχώς παραμένουν ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ.

Δυστυχώς η Διοίκηση, παρά τις κατ΄ επανάληψιν παρεμβάσεις μας, όχι μόνον δεν έχει δώσει λύση, απεναντίας, απασχολεί την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Νοσοκομείου σε άλλα καθήκοντα, όπως σε θέσεις οδηγών, παράλληλα καθήκοντα με παράνομες διαδικασίες και αποφάσεις και το χειρότερο δεν κινεί καν τις διαδικασίες δίωξης κατά όλων αυτών των εκάστοτε δραστών, που δυστυχώς στην πλειονότητά τους παραμένουν ελεύθεροι μετά τα εκάστοτε συμβάντα.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι πρόσφατα η Διοίκηση πήρε απόφαση ανάθεσης σε ιδιωτικό συνεργείο φύλαξης, κίνηση που έχει να κάνει με την φύλαξη κυρίως του 7ορόφου στο διάστημα της μη λειτουργίας του και όχι για την ασφάλεια των Εργαζόμενων,  θα διαθέσει μια δαπάνη 23.000 ευρώ για εργασίες που θα μπορούσε να καλύψει με την επαναφορά της νομιμότητας, την απασχόληση της Ασφάλειας στο αντικείμενό της.

Εμείς λοιπόν στα πλαίσια και σχετικής απόφασης του Δ.Σ του Σωματείου μας, με αφορμή και τα δύο πρόσφατα συμβάντα, την Πέμπτη 12/1/17 και την Κυριακή 15/1/17, ΣΗΜΕΡΑ στις 12:00 θα απευθυνθούμε κατ΄ αρχήν στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΪΑΣ, της  οποίας ομολογουμένως η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ίσως να έχει συμβάλλει στο να μην έχουμε θρηνήσει  θύματα και στη συνέχεια στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που βιώνουμε και να ζητήσουμε την δίωξη όλων αυτών που με τις παράνομες αποφάσεις τους μας αφήνουν ανυπεράσπιστους στους προαναφερόμενους κινδύνους".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Γιώργος Κακούρης τονίζει στο thebest.gr ότι "κάθε μέρα σχεδόν σημειώνεται κι από μία επίθεση. Τα τελευταία περιστατικά αποτελούν τον τελευταίο κρίκο μιας σειρά επιθέσεων συμβαίνουν, ιδιαίτερα στις μεγάλες εφημερίες και επαναφέρουν το ζήτημα της έλειψες ουσιαστικής ασφάλειας. Η αλυσίδα των περιστατικών είναι μεγάλη και διαρκώς μεγαλώνει. Το πρόβλημα παραμένει επί της ουσίας άλυτο. Θέτουμε τη Διοίκηση  προ των ευθυνών της για τυχόν δυσμενέστερες εξελίξεις.".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being