Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΩΣ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ. 16-17/1 ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ «ΟΙΔΙΝΟΥΣ»

ΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ ΓΟΗΤΕΥΤΙ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο γιος γιορτάζει αλλά δεν υπάρχει

Σε περιοδεία είναι η «παρανοικά» σκοτεινή παράσταση «Οιδίνους» που παίχθηκε στην Αθήνα για δυο σαιζόν με τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Αννα Μάσχα αλλά βγαίνει στην περιφέρεια με την όμορφη ηθοποιό Ευτυχία Γιακουμή. Το μελαχρινό, καλλίγραμμο κορίτσι που γνωρίσαμε σε δραματικά σήριαλ του Πάνου Κοκκινόπουλου, πρόπερσι έπαιξε στο Δημοτικό μας Θέατρο Απόλλων με τους Αλέκο Συσσοβίτη- Αλέξανδρο Μπουρδούμη και πρόσφατα υποδύθηκε την προκλητική «Λούλου» στη θεατρική Αθήνα, καταφθάνει πολύ διαφορετική απ’ότι την ξέρουμε.

Το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου στο Λιθογραφείον θα υποδυθεί μια τραγική μητέρα, καθώς στο έργο «Οιδίνους» του σύγχρονου Θεσσαλονικιού συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη πρωτοστατούν δυο γονείς που έχουν χάσει το γιο τους. Συμπρωταγωνιστής της και σκηνοθέτης ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Πρόκειται για μια παραλλαγή του μύθου του Οιδίποδα σε εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ: Ο Οιδίνους, αντί για τον πληγωμένο στα πόδια Οιδίποδα,  έχει ένα ανεξέλεγκτα πρησμένο μυαλό (οιδί-νους).

Η ιστορία που φαντάζει αρχικά σαν αστικό δράμα δωματίου ξεκινάει ένα πρωί όπου ένα ζευγάρι φιλολόγων ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 18α γενέθλια του γιου τους. Πολύ γρήγορα ωστόσο μια σειρά αλλόκοτων λεπτομερειών αποκαλύπτουν μια φριχτή πραγματικότητα, πως ο γιος του ζευγαριού έχει πεθάνει ως βρέφος και πως ο «ενηλικιωμένος γιος» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα role game του πατέρα  που κρατάει επί δεκαοχτώ χρόνια!  Το παιδί έχει «ενσαρκωθεί» και θα διεκδικήσει τα φοβερά όπλα της ανθρωπινότητάς του: τον φόνο του πατέρα και την επανένωση με την μητέρα. Σας θυμίζει κάτι από «Βιρζίνια Γουλφ» και «Ψυχώ»;

 

*Θυμίζουμε πως ο ακτιβιστής συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης έχει γράψει και τα «Lebensraum» και «Μέγκελε» που επίσης ανέβηκαν στο Λιθογραφείον μετά την Αθήνα. Στο φινάλε της παράστασης της Δευτέρας 16/1, θα ακολουθήσει μάλιστα συζήτηση με τον δημιουργό και τους πρωταγωνιστές.

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος), 8€ (Φοιτητικό, άνω των 65 και ανέργων)
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Κρατήσεις 2610 328394 ή με μήνυμα στην σελίδα του Λιθογραφείον. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View