Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμη η μελέτη βιωσιμότητας για το Πάτρα - Πύργος

Έτοιμη η μελέτη βιωσιμότητας για το Πάτρα - Πύργος

Εντός του Ιανουαρίου η αποστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες

Στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αποσταλεί μέσα στον Ιανουάριο η μελέτη βιωσιμότητας του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» έχει ολοκληρωθεί η σύνταξή της από τους μελετητές του Υπουργείου Υποδομών.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπρόσωποι του υπουργείου αυτές τις μέρες είναι σε διαρκή επικοινωνία με Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις στη μελέτη, για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα απόρριψης του φακέλου και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Με βάση όσα δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, το βασικότερο ζήτημα είναι η έγκριση της μελέτης και η αποστολή του φακέλου μεγάλου έργου στην ΕΕ, διότι χωρίς αυτή την προϋπόθεση δεν θα υπάρχουν χρήματα για να γίνει το έργο.

«Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και είμαστε στο στάδιο της συνεργασίας με τη Διαχειριστική Αρχή, για να είμαστε διασφαλισμένοι στον μεγαλύτερο βαθμό. Μετά τις γιορτές θα αποσταλεί ο φάκελος μεγάλου έργου και θα περιμένουμε την έγκρισή του για να συμβασιοποιηθούν τουλάχιστον τα πρώτα τρία τμήματα», τονίστηκε στην εφ. «Πατρίς».

Καθυστερούν οι δημοπρατήσεις

Όσον αφορά τους διαγωνισμούς για το 4ο και το 5ο τμήμα, διαπιστώνεται νέα καθυστέρηση. Παρά τις διαρροές για δημοπράτηση στα τέλη Δεκεμβρίου, κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε, και πλέον ο προγραμματισμός κάνει λόγο για έναν διαγωνισμό στις αρχές Φεβρουαρίου. Παράλληλα, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδιο το δεύτερο τμήμα «Αμαλιάδα-Δουνέικα» (δημοπρατήθηκε πρώτο) για έγκριση.

Πατάνε... γκάζι οι διαδικασίες υλοποίησης της Πατρών-Πύργου- Χριστουγεννιάτικη η 4η εργολαβία, στις αρχές του 2017 ...

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις