Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Σεμινάριο κίνησης, χορού και σύνθεσης με τη Μαριέλα Νέστορα

Πάτρα: Σεμινάριο κίνησης, χορού και σύνθ...

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Το θέατρο Λιθογραφείον φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες χορογράφους της χώρας και ψυχή της ομαδας YELP danceco Το σεμινάριο αποτελείται απο δυο μέρη:

1ο μέρος -11π.μ. -12μ.μ.: Επίγνωση μέσω της κίνησης-μέθοδος Feldenkrais

2ο μέρος- 12μ.μ.-3 μ.μ.:    Χορός, κίνηση, σύνθεση

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αποκλειστικά το 1ο μέρος ή ολόκληρο το σεμινάριο.

Επίγνωση μέσω της κίνησης-μέθοδος Feldenkrais
Το πρώτο μέρος αποτελείται απο ενα μάθημα διάρκειας μιας ώρας της μεθόδου Feldenkrais: Πρόκειται για μια μέθοδο σωματικής εκπαίδευσης την οποία ανέπτυξε ο Dr. Moshe Feldenkrais (1904-1984). Βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ μυο-σκελετικού και νευρικού συστήματος και στοχεύει στην επίγνωση, τη βελτίωση της ποιότητας της κίνησης αλλά και της στάσης του σώματος.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους- Η μέθοδος Feldenkrais απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (παιδιά-ενήλικες-υπερήλικες), εμπειρίες και κινητικές δυνατότητες.

Είναι μια μοναδική μέθοδος διερεύνησης της κίνησης και του πως δραστηριοποιούμε τον εαυτό μας σε αυτήν. Ο μαθητής οδηγείται να εξερευνήσει τη στιγμή ανάμεσα στην πρόθεση και τη δράση, να διερωτηθεί για το πως ενεργοποιεί και χρησιμοποιεί το σώμα του σε καθημερινές λειτουργικές κινήσεις. Τα μαθήματα Awareness through movement- Επίγνωση μέσω της κίνησης βοηθούν το μαθητή να συνειδητοποιήσει τις κινητικές του συνήθειες, να τις εμπλουτίσει και να τις αλλάξει.
Για το μάθημα χρειάζεστε άνετα ζεστά ρούχα, κάλτσες και προαιρετικά μια κουβέρτα ή ένα μαντήλι.

Κόστος 1ου μέρους-15 ευρώ.

Χορός, κίνηση, σύνθεση
Το δεύτερο μέρος απευθύνεται σε όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία με το χορό επαγγελματική ή ερασιτεχνική. 
Στο χορογραφικό σεμινάριο θα δουλέψουμε ομαδικά πάνω σε αυτοσχεδιασμούς και υλικά απο το έργο Maybe because by tomorrow I wont remember how I felt today που θα παρουσιάσουμε στο Θέατρο Λιθογραφείο. Κατόπιν θα δουλέψουμε πάνω στη διαδικασία της σύνθεσης και δημιουργίας ‘ανοιχτών’ σόλι-τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους-στο χώρο και το χρόνο-χωρίς όμως να είναι ντουέτο. Πρόκειται για μια απο τις μεθόδους που χρησιμοποιήσαμε στο έργο ‘Αυτό είναι , όχι άλλο, μόνο αυτό’ που παρουσίαστηκε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και τον προηγούμενο Δεκέμβριο στην Πάτρα μέρος του φεστιβάλ Dance Act One Patra.

Κόστος πλήρους σεμιναρίου 50 ευρώ.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και την παράσταση του Σαββάτου ή της Κυριακής, χωρίς επιπλέον κόστος

Βιογραφικό Μαριέλας Νέστορα

Η Μαριέλα Νέστορα είναι χορογράφος της ομάδας σύγχρονου χορού YELP danceco., Πιστοποιημένη Δασκάλα της Μεθόδου Feldenkrais (Greece 1 Training with educational director Ruty Bar), δασκάλα χορού και χορεύτρια.
Σπούδασε Βιολογία στο Λονδίνο: B.Sc. Biology- Queen Mary and Westfield, M.Sc. Human Molecular Genetics – St.Mary’s Medical School, Imperial College. Στη συνέχεια σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School.
Ίδρυσε την ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco. με την οποία παρουσιάζει έργα στη Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επίσης χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις και οργανισμούς όπως ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Εθνικό Θέατρο - Πειραματική Σκηνή, Κ.Θ.Β.Ε., Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, Θησείο ένα θέατρο για τις τέχνες, Από Μηχανής, Φεστιβάλ Κορίνθου, Εθνικό Θέατρο Αλβανίας, Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006, Πειραματικό Εργαστήρι Κ.Θ.Β.Ε. Φεστιβάλ Επιδαύρου και το Φεστιβάλ Αθηνών. Δίδαξε στο Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου από το 2001-4 και στο Θεατρικό Εργαστήρι ΚΘΒΕ 2008. 
Απο το 2012 ενεργοποιεί και συμμετέχει σε συλλογικά πρότζεκτ. ( CCP, From stage to page, Green Park, Σύνδεσμος Χορού).
Είναι συνιδρύτρια του Feldenkrais Center στην Αθήνα.
http://marielanestora.wixsite.com/feldenkrais
http://www.feldenkraiscenter.org/
http://www.yelpdanceco.gr/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture