Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα:Στο Πανεπιστήμιο στις 19 Δεκεμβρίου η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Πάτρα:Στο Πανεπιστήμιο στις 19 Δεκεμβρίο...

Εκδήλωση του τμήματος ιατρικής για τη δημόσια υγεία

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο των δράσεων του, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, εκδήλωση με θέμα «Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο». Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Αρβελέρ Γλύκατζη Ελένη, Ακαδημαϊκός, πρ. Πρύτανις Παν/μιου Σορβόννης, Βυζαντινολόγος, Ιστορικός.

Ομιλητής θα είναι επίσης ο κος Ρόζενμπεργκ Θεόφιλος, Αναπλ. Καθηγητής, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην εκδήλωση περιλαμβάνεται Συνάντηση Εργασίας τριών θεματικών ενοτήτων (World Café):

•«Ψυχική Υγεία και Δημόσια Υγεία» με συντονιστή τον κο Μανωλέσο Γεώργιο, Ψυχίατρο, Διευθυντή του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας και τ. Διευθυντή Ε.Σ.Υ.

•«Υγεία και οικονομική κρίση» με συντονίστρια την κα Αγαπηδάκη Ειρήνη: Ψυχολόγος, Ερευν. Συνεργάτης Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

•«Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και Δημόσια Υγεία» με συντονιστές τον κο Βεϊζη Απόστολο, Ιατρό, Δ/ντή του Ιατρικού τμήματος στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και τον κο Τερζίδη Άγη, Παιδίατρος, Μ.P.H., μέλος Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΠΑ στο Π.Μ.Σ. «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση κρίσεων υγείας».

Σκοπός της ημερίδας είναι να «τοποθετήσει» τη Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο, να αναδείξει την αναγκαιότητα της πρόληψης στην προστασία της υγείας του πληθυσμού και να αναδείξει την προαγωγή υγείας. Οι ενότητες που έχουν επιλεχθεί καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να συζητηθούν όλα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being