Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Για σένα που αγαπάς τον σύγχρονο χορό...

Για σένα που αγαπάς τον σύγχρονο χορό...

Ο Σύγχρονος Χορός αποτελεί την απόλυτα ελεύθερη έκφραση κάθε χορευτή

Η ιστορία του σύγχρονου χορού ξεκίνησε στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα ως μία μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του μπαλέτου. Για πολλούς η Isadora Dunkan θεωρείται η πρωτοπόρος του σύγχρονου χορού, για άλλους η MarthaGraham. Η Duncan απέρριψε τους κανόνες που επέβαλλε το μπαλέτο στην τεχνική εκτέλεση των βημάτων, στην ενδυμασία και στο στήσιμο των χορευτών, θεωρώντας ότι έρχονταν σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση. H Martha Graham δημιούργησε μια αυστηρή τεχνική και η επιρροή που άσκησε στον σύγχρονο χορό έχει συγκριθεί από πολλούς με εκείνη του Stravinsky στη μουσική, του Picasso στα εικαστικά ή του Frank Lloyd Wright στην αρχιτεκτονική. Τελικά, «σύγχρονος χορός» είναι ένα όνομα που δόθηκε στο σύνολο των διαφόρων χορευτικών φορμών του 20ού αιώνα. Αποτελείται από διάφορα συστήματα και μεθόδους τα οποία εξελίχθηκαν από τον Μοντέρνο και τον Μεταμοντέρνο χορό. Για τους χορευτές του σύγχρονου, ο χορός είναι μια εκδήλωση έκφρασης και δεν υπάρχει συναίσθημα που δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από τον χορό. Επιτρέπει στους χορευτές να κινούνται ελεύθερα, χωρίς να θέτει κανόνες και περιορισμούς, γι' αυτό και αποτελεί την απόλυτα ελεύθερη έκφραση κάθε χορευτή.

Στην Ακαδημία Χορού και τη σχολή Dance A η μοντέρνα μεθοδολογία και ο σύγχρονος χορός έχουν μια πολύ σημαντική θέση και απευθύνονται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον χορό επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Στην πρώτη, η ύλη περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα τεχνικής και ύφους, από  τεχνική Graham έως hip hop & commercial jazz με πτυχία που δίνονται μέσω εξετάσεων από τον διεθνή οργανισμό ISTD και υπεύθυνη είναι η κ. Ελένη Μπαλαφούτη. Ο σύγχρονος χορός βασίζεται στις φόρμες  release - contact -αυτοσχεδιασμός και flying low του D.Zambrano - τις πιο διαδεδομένες σε Ευρώπη και Αμερική. Υπεύθυνη είναι η κ. Έφη Παναγιωτοπούλου που βάζει τη δική της προσωπική σφραγίδα χορογραφώντας και διδάσκοντας εδώ και 15 χρόνια στην Ακαδημία Χορού και πλέον και στη σχολή Dance A.

Η Έφη Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε χορό στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) όπου και πήρε το πτυχίο της ως χορεύτρια –χορογράφος. Στην αρχή, ως μέλος της ομάδας της Ζουζούς Νικολούδη χόρεψε στην παράσταση ‘’Χορικά’’ σε Ελλάδα και Κύπρο. Η παράσταση «Μισός αιώνας Αριστοφάνης» από το θέατρο ‘’Κάρολος Κούν’’ στην Επίδαυρο και η Τελετή Έναρξης- Λήξης στην Expo 2000 στο Αννόβερο Γερμανίας είναι κάποιες από τις σημαντικές συνεργασίες της. Το μάθημά της απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν την κίνηση, τον χώρο και τον χρόνο. Στόχος της είναι μέσα από ένα σύνολο καθοδηγούμενων οδηγιών - κατευθύνσεων, όπως έλεγχος βάρους, αιώρηση, ισορροπία και μη, ανύψωση, πτώση, επαναφορά   κ.α. οι μαθητές να φθάσουν όσο το δυνατόν σε καλύτερα επίπεδα επικοινωνίας, συνειδητότητας και εξερεύνησης μέσω της μη λεκτικής γλώσσας του σώματός τους.

Η "Ακαδημία Χορού", πλέον με ήδη 16 χρόνια λειτουργίας, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Πατρινών ως ένας χώρος με ξεχωριστή θέση στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Λειτουργεί στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο της οδού Καραϊσκάκη από το 2000 και όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες Πατρινούς κάθε ηλικίας, μυώντας τους στα μυστικά του χορού και όχι μόνο. Πρόκειται για 16 χρόνια εκπαίδευσης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αναζήτησης. Μαθήματα, παραστάσεις, σεμινάρια, εξετάσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, συμμετοχή σε διαγωνισμούς και audition συνθέτουν την καθημερινότητα των μαθητών της και την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή. Το πρόγραμμα της "Ακαδημίας Χορού" είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης σκέψης κι εμπειρίας, μελετημένο και διαμορφωμένο για κάθε επίπεδο και ομάδα μαθητών ειδικά και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, επαγγελματίες χορευτές, αλλά και ερασιτέχνες.

Το 2016 η σχολή επεκτάθηκε και δημιούργησε άλλον ένα χώρο, τη σχολή Dance A.Κι εδώ, διδάσκονται όλα τα είδη έντεχνου χορού σε όλες τις ηλικίες, σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχει η δυνατότητα εξετάσεων για πιστοποίηση σπουδών για χορεύτριες/τες και για καθηγήτριες/τες. Διδάσκονται επίσης μαθήματα γύμνασης για χορευτές που θέλουν να βελτιωθούν και για «μη χορευτές» που θέλουν να είναι σε φόρμα!

Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα ξεκίνησαν. Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα προγράμματα της σχολής -για μικρούς & μεγάλους- και κάντε την καθημερινότητα ξεχωριστή!

Info:

Ακαδημία Χορού: Καραισκάκη 125-Πάτρα, Τηλ.: 2610 279 544

Dance A: Έλλ. Στρατιώτου 93-Πάτρα, Τηλ. 2610 426 420

www.patrasdanceacademy.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά