Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στην μουσική εκδήλωση μνήμης στον Δημήτρη Λάγιο θα συμμετάσχει και η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής

Πάτρα: Στην μουσική εκδήλωση μνήμης στον...

Μετά από πρόσκληση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης"

Ξεχωριστή αναμένεται η εκδήλωση που θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και έχει αφιερωματικό χαρακτήρα στον αξέχαστο συνθέτη Δημήτρη Λάγιο που έφυγε από τη ζωή πριν από 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Πολυφωνικής χορωδίας, πέρσαν 25 χρόνια χωρίς τον εμπνευστή και μουσικό δημιουργό του «Ήλιου του Ηλιάτορα», του «Ίνα τι..» και τόσων άλλων εξαιρετικών συνθέσεων, που χάραξαν με αδρές γραμμές το Ελληνικό πεντάγραμμο. 25 χρόνια χωρίς τον άνθρωπο, που τόσο αγάπησε και τίμησε τη μαρτυρική μας Κύπρο.

Ένα αφιέρωμα στη μουσική του, αποτελεί η συναυλία: ‘’Να ονειρεύομαι…’’, που οργανώνει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων ‘’Θανάσης Τσιπινάκης’’ (Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Βάγια Ζεππάτου) και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στα Παλαιά Σφαγεία, πρώην Πολιτεία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου.

Με πρόσκληση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, θα λάβει μέρος και η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαέστρος Σταύρος Σολωμός), η οποία με την Ορχήστρα από κοινού ή χωρίς συνοδεία, θα ερμηνεύσει μερικά από τα υπέροχα έργα του Ζακυνθινού στην καταγωγή συνθέτη Δημήτρη Λάγιου, όπως: ‘’Όμορφη και παράξενη πατρίδα’’, ‘’Καρτερούμεν’’, ‘’Εκοπίασα’’, ‘’Το τρελοβάπορο’’ κ.α.

Θα λάβουν μέρος επίσης, οι εκλεκτοίρμηνευτές, Δώρος Δημοσθένους, ο οποίος είναι Κύπριος στην καταγωγή, Έλενα και Σουζάνα Βουγιουκλή και Υακίνθη Λάγιου. Θα παίξουν οι μουσικοί Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), που έχει και την ευθύνη των ενορχηστρώσεων, Γιάννης Αναστασάκης (ηλ.κιθάρα), Δημήτρης Παπαγγελίδης (ηλ.κιθάρα), Μαριλίζα Παπαδούρη (τσέλο), Χάρης Πεγιάζης (μπάσο) και Νίκος Τουλιάτος (κρουστά). Θα χορέψουν, οι Κάλλια Θεοδοσιάδη και Έλενα Βακάλη.

Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας θα έχει ο Διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης. Γενική είσοδος € 10.

*Αξίζει να θυμίσουμε πως παλιότερα είχε κάνει μία πολύ ωραία και συγκινητική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο το βιβλιοπωλείο Μεθενίτη στον υποβλητικό χώρο της Αγγλικανικής εκκλησίας Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture