Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ιόνιο: "Καύσωνας" από τις τιμές των καυσίμων στα νησιά - Πρωταθλήτρια η Κεφαλλονιά

Ιόνιο: "Καύσωνας" από τις τιμέ...

Δείτε πίνακα

H Ελλάδα "χτυπά" άλλη μία ...τσουχτερή, για τις τσέπες των καταναλωτών, πρωτιά αφού βρίσκεται στις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. με την υψηλότερη τιμή βενζίνης. Ειδικότερα, το «καπέλο» στα νησιά προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που έκανε η «Ημερησία του Σαββάτου».

Οι υπερβολικά υψηλές τιμές αποδίδονται στον σχεδόν ανύπαρκτο ανταγωνισμό σε αυτές τις περιοχές αλλά και στην άνοδο του ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή διάκριση... τελευταία έρευνα της Eurostat κατατάσσει τη χώρα μας ως την τέταρτη ακριβότερη στην αμόλυβδη βενζίνη. Αιτία; Το μεγάλο φορολογικό μείγμα που επιβαρύνει τις τιμές καταναλωτή. Επιστρέφοντας στην ελληνική επικράτεια, και μετά από την επεξεργασία των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων προκύπτουν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη μέση πανελλαδική τιμή με εκείνη των νησιών.

Έτσι, ενώ ο μέσος όρος είναι στο 1,406 ευρώ το λίτρο, εντούτοις σε νησιά και περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση η βενζίνη πωλείται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα. στο Ιόνιο Πέλαγος, όμως συναντάται μεγάλο άνοιγμα της «ψαλίδας», με την Κεφαλλονιά να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ακρίβεια. Η τιμή είναι στο 1,512 ευρώ και είναι υψηλότερη κατά 10,6 λεπτά από τη μέση πανελλαδική του 1,406 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά