Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δυτική Ελλάδα: Το πρόγραμμα "Υγεία για όλους" στους εργάτες της Ν. Μανωλάδας

Δυτική Ελλάδα: Το πρόγραμμα "Υγεία ...

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή συνδιάσκεψη στον Πύργο

Την Παρασκευή 29.7.2016 και ώρα 13.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο συνάντηση εργασίας, στην οποία θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα "Υγεία για Όλους", στους εκπροσώπους των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε δεύτερη φάση, από τους συντονιστές του Προγράμματος, παρουσία της Επιστημονικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας.

Η παραπάνω συνάντηση διοργανώνεται στα πλαίσια υλοποίησης απόφασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δ.Ε. για συμμετοχή, στο εν λόγω επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Μέσα από την συζήτηση και την συνεργασία, οι παρόντες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τις δυσκολίες εφαρμογής και να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου το Πρόγραμμα να υλοποιηθεί συντονισμένα και με επιτυχία άμεσα στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, μεγιστοποιώντας τα οφέλη των αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, η αφιλοκερδής βοήθεια στους συνανθρώπους, δίνει στον καθένα μας την ικανοποίηση του να προσφέρει δύναμη και στήριξη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Όραμά μας είναι μία κοινωνία στην οποία όλες οι "Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες" θα έχουν ίση μεταχείριση και προστασία από το νόμο, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία, την αγορά εργασίας και θα ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου.

Οι ενδεικτικές δράσεις που θα περιλαμβάνει το Πρόγραμμα είναι: Κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμοί και οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά,

Γυναικολογική εξέταση: μαστογραφία - test pap, κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός- καρδιολογικός έλεγχος). Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης- προώθηση αυτών σε Μονάδες Υγείας.

Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης, καταγραφή στοιχείων και εμβολιασμών σε ηλεκτρονικό βιβλιάριο.

Με την υποστήριξη:

Του Υπουργείου Υγείας

Του Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Του KEΣΥ

Της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Των Επιστημονικών φορέων

Το πρόγραμμα "Υγεία για Όλους" σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ. και την Καρδιολογική Εταιρεία, παράλληλα θα πραγματοποιήσει Ιατρική παρέμβαση, στους εργάτες γης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, καθώς και σε κατοίκους της περιοχής, που επιθυμούν να εξεταστούν, στο Περιφερειακό Ιατρείο, Ν. Μανωλάδας. Στην Ιατρική παρέμβαση συμμετέχουν:

· Καρδιολόγοι Επισκέπτες/τριες Υγείας

· Παθολόγοι Παρασκευάστρια για αιμοληψία

· Δερματολόγος γραμματείς

· Λοιμωξιολόγος

Επίσης θα υπάρχει καρδιογράφος και υπερηχογράφος

Οι συντονιστές του προγράμματος Ε. Σωτηροπούλου Ε. Θηραίος Σ. Καλανταρίδου Ε. Κούκκου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being