Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Στον Δήμαρχο τα μέλη του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

Πάτρα:Στον Δήμαρχο τα μέλη του  Συλλόγου...

Εθιμοτυπική συνάντηση

Σε μια πολιτιστική ατμόσφαιρα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» πραγματοποίησε σήμερα 15/07/ την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε προγραμματίσει με τον Δήμαρχο Πατρέων, Πελετίδη Κωνσταντίνο. Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χείρας Δημήτρης, αφιέρωσε εκ’ μέρους του Συλλόγου, στον Δήμαρχο το γνωστό δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα, με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» το οποίο είναι υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, και συγγραφέας του βιβλίου  Μαλλιάς Θεόδωρος, ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για την προβολή και ανάδειξη της Πάτρας και γενικότερα του πολιτισμού της χώρας μας με την παρουσίαση του βιβλίου, και την συμμετοχή  μελών  του Δ.Σ του Συλλόγου, στο Διεθνές Forum της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στο Montpellier της Γαλλίας, παρουσία 135 εκπροσώπων κρατών, μελών  της Ομοσπονδίας.

Η σημαντικότητα του γεγονότος συνέβαλε ώστε  να αποτελέσει το βιβλίο-λεύκωμα το ισχυρό μέσον  της πρότασης που έγινε στον αρμόδιο Αθλητισμού της UNESCO, Alexander Schischlik  ώστε ο Ολυμπιακός  ύμνος του Κωστή Παλαμά να αναδειχθεί  ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Ο κ. Δήμαρχος  επαίνεσε  την σπουδαιότητα του μεγάλου αυτού γεγονότος, υποσχέθηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του στόχου αυτού  και αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία για την ποιητική προσωπικότητα του Τιτάνα του Πνεύματος, Κωστή Παλαμά.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ανέπτυξαν και παρέδωσαν εγγράφως τις προτάσεις για την καλλιέργεια και προβολή του Πολιτισμού και του καλλιτεχνικού δυναμικού της Πόλης μας, τόσο με την ανάγκη στέγασης των Πολιτιστικών φορέων, την συνδιοργάνωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων με τους φορείς του Δήμου, καθώς και  την  γενικότερη ουσιαστική στήριξη των κοινωνικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών προτάσεων εκ’ μέρους των φορέων της Πόλης μας.

Ο κ. Δήμαρχος συνηγόρησε απόλυτα πιστεύοντας ότι η συμμετοχή των συμπολιτών μας στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Πόλης μας είναι από τις προτεραιότητες του Δήμου.

Παρόντα στην εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο, ήσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αντωνακοπούλου Αικατερίνη, Αρταβάνης Κων/νος, Μαλλιάς Θεόδωρος, Χείρας Δημήτρης,ο Δήμαρχος Πελετίδης Κων/νος, Γιάχου Γεωργία, Ευσταθία Φραγκάκη, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού φορέα που στηρίζει τον Σύλλογο «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας» Κοιν.Σ.Επ. Μαλλιά Σοφία, Νικολέρη Όλγα και Μπουζούκα Ελένη

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture