Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο 18χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που έφτιαξε το ...διαδικτυακό νοσοκομείο του μέλλοντος και διεκδικεί το... χρυσό σε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο 18χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου πο...

Ο Αλέξανδρος Καραδήμος στους 25 φιναλίστ του Google Science Fair

Στις 18 Ιουλίου θα μάθουμε εάν η δουλειά του Αλέξανδρου Καραδήμα , φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών, θεωρήθηκε μια από τις πέντε πολλά υποσχόμενες συνεισφορές της επιστήμης στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος στον τόπο. Ο 18χρονος Αλέξανδρος σχεδίασε μια  διαδικτυακή πλατφόρμα για το νοσοκομείο του μέλλοντος.

Το eHosp του φοιτητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας περιλαμβάνει ένα ρομποτικό μηχανισμό που όταν τελειοποιηθεί θα αναλαμβάνει τη διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων από απόσταση -κυρίως πλαστικής χειρουργικής- καθώς και έναν εκτυπωτή 3D κατάλληλο για εκτύπωση βιολογικού υλικού. Η έρευνα του Αλέξανδρου Καραδήμα και τα πρώτα αποτελέσματά της δημοσιεύεται στη διεύθυνση https://www.googlesciencefair.com/, το δικτυακό τόπο του έκτου διαγωνισμού Google Science.

Ο νεαρός φοιτητής βρίσκεται στη λίστα των 25 περιφερειακών νικητών του διεθνούς διαγωνισμού επιστήμης της Google .

Η Google έχει λάβει χιλιάδες συμμετοχές από παιδιά 13-18 ετών από 107 χώρες. Οι νικητές του 6ου Google Science Fair θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο 2016.

 

Η διάκριση στους 25 περιφερειακούς νικητές φέρνει τον έλληνα υποψήφιο πιο κοντά στο βραβείο Community Impact Award, το οποίο θα απονεμηθεί στις 18 Ιουλίου 2016 σε πέντε εκκολαπτόμενους επιστήμονες, παρέχοντάς τους τα μέσαγια να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις