Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ «ΠΛΟΥΤΟΣ» ΚΑΙ «ΟΡΕΣΤΕΙΑ». ΦΛΑΣ, ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ «ΠΛΟΥΤΟΣ» ΚΑΙ «ΟΡΕΣ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Λαγκάρντ και vintage

Με 16.000 κόσμο συνολικά στον «Πλούτο» το προπερασμένο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου και 13.000 θεατές στην «Ορέστεια» το περασμένο,  σηκώθηκε φέτος η αυλαία στην Επίδαυρο. Εναρκτήρια προσέλευση άκρως ενθαρρυντική για τις περιστάσεις των καιρών, έστω κι αν δεν πρόκειται για sold out. Σας προιδεάζουμε σχετικά αφού ο «Πλούτος» παίζεται αυτή την Τρίτη στο Αρχαίο Ωδείο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου, ενώ η «Ορέστεια» αναμένεται στην Πάτρα  4 και 5 Αυγούστου.

 

Η πρώτη παράσταση χαρακτηρίστηκε πολύ διασκεδαστική και επίκαιρη με αναφορές σε μνημόνια, ομόλογα, σπρεντς, δημοψήφισμα, Βαρουφάκη  και εμβόλιμη αναπόληση  για τη διεθνή Ελλάδα του «Ζορμπά» του Θεοδωράκη και το «Χάρτινο φεγγαράκι» του Χατζιδάκι. Πολύ εύστοχες ατάκες για τη σημερινή πολιτικοοικονομική επικαιρότητα από τους πολύ άμεσους Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη στους ρόλους Χρεμύλου-Καρύωνα με το Γιώργο Κιμούλη να εμφανίζεται με ταγιέρ ως Κριστίν Λαγκαρντ στο ρόλο της Πενίας. Απολαυστικά κωμικός αποδείχθηκε ο Τάσος Γιαννόπουλος ως Ερμής και Γριά. Ενα θέαμα με αδιαμφισβήτητο λαικό έρισμα.

Η «Ορέστεια» έκανε εντύπωση με τη vintage αισθητική της. Σκηνικό ένα παλιομοδίτικο σαλόνι με τους ηθοποιούς ντυμένους σε ύφος της εποχής του ’40. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς μεταφέρει το μύθο συμβολικά στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ενώ «αλλάζει» το προφίλ των κεντρικών χαρακτήρων. Ολοι οι ηθοποιοί αποδεικνύουν το υποκριτικό τους status: Καραμπέτη με ρετρό κυριλέ αμφίεση ως γλυκιά αφοσιωμένη Κλυταιμνήστρα, Κουρής με στρατιωτικά ως θριαμβευτής απόμαχος, Στεφανία Γουλιώτη ως κωφάλαλη Ηλέκτρα και Κωσνταντίνος Μαρκουλάκης ως μύωπας Ορέστης. Μεγάλη εντύπωση κάνουν τα «αιχμηρά» μοντερνιστικά ακούσματα  μαζί με παλιά τραγούδια  Βέμπο και Μένδρη του πρωτοπόρου πατρινού συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View