Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Η κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων για το θαλάσσιο μέτωπο πρέπει να ανασταλεί

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Η κινητοποίηση ...

"Επειδή συμφωνεί κι ήρθε η ώρα να το πάρει... ψάχνει να βρει κάπου να πατήσει"

Την άποψη ότι, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για την απόδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στους δημότες της, δεν συντρέχει πλέον λόγος να πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής στις 5 Ιουλίου, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Αγωνιζόμενοι Πολίτες μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». Όπως εξήγησε η κινητοποίηση πρέπει να ανασταλεί και ο Δήμος να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την Κυβέρνηση προκειμένου η πολιτική βούληση που καταγράφεται για παράδοση του θαλασσίου μετώπου, να πάρει σάρκα και οστά.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δήμου να πραγματοποιηθεί κανονικά η κινητοποίηση είπε:

«Φαίνεται πως ήταν προαποφασισμένο ότι, πάση θυσία, οι κινητοποιήσει πρέπει να προχωρήσουν παρότι στη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων υπό το Δήμαρχο, ειπώθηκε ότι επιβάλλονται οι κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση δεν έχει προβεί στο επόμενο βήμα της παραχώρησης. Οι επικεφαλής των παρατάξεων, σε συντριπτική πλειοψηφία  εγκρίναμε το σχέδιο του Δημάρχου με τις όποιες επιφυλάξεις είχαμε. Φαίνεται ότι το πλαίσιο των κινητοποιήσεων είχε αποτέλεσμα.

Είχαμε την ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργού Επικρατείας, η οποία βέβαια δεν έγινε με τον ορθότερο τρόπο, γιατί δεν μπορεί να συνομιλεί με το Δήμαρχο μέσω δελτίων τύπου, αλλά είχαμε την επίσημη ανακοίνωση. Αυτή πρέπει να αποτυπωθεί στο χαρτί από τον Υπουργό Επικρατείας και το σχέδιο προσυζήτησης να υποβληθεί στο Δήμο Πατρέων και αυτός να προσέλθει στο τραπέζι της διαβούλευσης για να διαμορφωθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση και αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών.

Η κινητοποίηση πρέπει να ανασταλεί, το καταθέσαμε και εγγράφως, υπογράφοντας πολλές παρατάξεις, για να ακολουθήσει το επόμενο βήμα της ανακοίνωσης αυτής και να έχουμε το σαφές χρονοδιάγραμμα και τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων που πρέπει να γίνουν προς την ολοκληρωτική, οριστική και αμετάκλητη παράδοση του θαλασσίου μετώπου. Οπότε η κινητοποίηση σαφώς και πρέπει να ανασταλεί, με το να ανασταλεί μια κινητοποίηση 10-20 μέρες και ένα μήνα δεν νομίζω θα πέσουμε έξω, ούτε θα χαθεί μια υπόθεση που χρονίζει τόσο καιρό και η οποία έχει διαμορφώσει κίνημα και έχει κινητοποιήσει ευρύτερες λαϊκές μάζες και όργανα κοινωνικών φορέων που έχουν αναγκάσει όλα αυτά τον πρωθυπουργό και τώρα να δεσμεύεται δημοσίως και ανοικτά υπέρ της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου».

Παράλληλα επισήμανε ότι ο Δήμαρχος πρέπει να λειτουργεί ως Δήμαρχος Πατρεών και να αναλογίζεται όλα τα δεδομένα προς όφελος της πόλεως, σχολιάζοντας επίσης ότι αυτή την στιγμή ουσιαστικά είναι «εντεταλμένος» να κάνει τις κινητοποιήσεις αυτές πάση θυσία. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν θεωρεί ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας διαφωνεί επί της ουσίας των ανακοινώσεων Φλαμπουράρη τόνισε:

«Επειδή συμφωνεί κι ήρθε η ώρα να το πάρει (σ.σ. το θαλάσσιο μέτωπο) γι’ αυτό ακριβώς ψάχνει να βρει κάπου να πατήσει. Στην σύσκεψη των επικεφαλής έλεγε «δεν είχαμε και κάποιο σημάδι, έχουμε σιωπή από την πλευρά της κυβέρνησης», γι’ αυτό προχωράμε παρακάτω. Και μας είπε «κάντε κάτι κι εσείς όλοι». Το κάναμε το κάτι όλοι αλλά δεν του φθάνει, δεν του αρκεί. Ενώ στην σύσκεψη ήταν καλός και ανθρώπινος, μόλις έρχεται το σημάδι, και δεν είναι μόνο σημάδι, είναι απόδειξη, δεν του φθάνει τίποτα και προχωράει στις κινητοποιήσεις.

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Δήμαρχος, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τι κάνει η κυβέρνηση. Ο υπουργός επικρατείας πρέπει να διαμορφώσει, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το τελικό κείμενο, με χάρτες, και τον οδικό χάρτη υλοποίησης αυτού, ώστε η προσωρινή παραχώρηση να γίνει οριστική. Ακόμα και στα γκρίζα σημεία ή στις διαφωνίες μπορεί να βρεθεί λύση. Η θέληση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε δια του υπουργού επικρατείας, είναι δεδομένη και τα γκρίζα σημεία είναι πολλοί λίγα και μπορούν να λυθούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις