Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

Η ΝΕΑ "ΑΛΙΚΗ" ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ STER ΩΣ CRAZY COSTUME PARTY ΜΕ ΝΤΕΠ ΚΑΙ ΧΑΘΑΓΟΥΕΙ. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η ΝΕΑ "ΑΛΙΚΗ" ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ STER ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Καπετάνισσα σε υπαρξιακό τραλαλά;

"Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη" προωθείται ως το μεγάλο εμπορικό "χαρτί" των Ster Cinemas της Veso καθώς από αυτή την Πέμπτη 26/6 θα παίζεται ούτε σε μια, ούτε σε δυο αλλά σε πέντε αίθουσες, μεταγλωττισμένη ή με υπότιτλους. Η παραμυθένια περιπέτεια με την άκρως θεαματική αισθητική αποτελεί το "σίκουελ" της "Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" του Τιμ Μπάρτον, ο οποίος εδώ αναλαμβάνει μονάχα χρέη παραγωγού και αντικαθίσταται σκηνοθετικά από τον Τζέιμς Μπόμπιν (γνωστό από τηλε-κωμωδίες και τα The Muppets). Oι πρώτες κριτικές πάντως είναι μέτριες -όπως συμβαίνει συνήθως στη συνέχεια μιας επιτυχίας- καθώς μιλούν για αλλοιωμένους χαρακτήρες με υπερβολές σε ερμηνείες και οπτική απόδοση. Με λίγα λόγια διαβάσαμε για "πάρτι κοστουμιών δίχως ψυχή...."


Τον ομώνυμο ρόλο ενσαρκώνει για δεύτερη φορά πειστικά η 26χρονη αυστραλέζα ξανθιά Μία Βασίκοβσκα και ως Λευκή Βασίλισσα εμφανίζεται η Αν Χάθαγουέι. Ο Τζόνι Ντεπ κλέβει την παράσταση με την εκκεντρική παράνοια του τρελοκαπελά (αν και οι ειδικοί λένε πως επαναλαμβάνεται) και η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ ως αμίμητη "περσόνα" -Κόκκινη Βασίλισσα, πραγματικά σου εντυπώνεται. Ο Σάσα Μπάρον Κοέν υποδύεται τον απειλητικό Χρόνο που πασχίζει να φυλακίσει την Αλίκη, πλάθοντας μια φιγούρα βρυκόλακα με γερμανική προφορά.

Η Αλίκη εμφανίζεται εδώ πιο ώριμη, ως ατρόμητη, πολυταξιδεμένη καπετάνισσα. Επιστρέφει στην Κάτω Χώρα για να σώσει τον τρελοκαπελά. Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια αυτό το φιλμ δεν ποντάρει τόσο στην αισθητική τύπου Μπάρτον αλλά στο χιούμορ για παιδιά και ενηλίκους. Πάντως όσο κι αν οι ήρωες ξεφεύγουν από το αρχικό story της σουρεάλ αλληγορικής ενηλικίωσης του διάσημου παραμυθιού του Λιουις Καρολ, η εικόνα κυριαρχεί και πάλι. Υπεύθυνη η βραβευμένη με Οσκαρ ενδυματολόγος Κολίν Ατγουντ, που έχει καθιερωθεί από ονομαστά φιλμ- Χάρι Πότερ, Αναμνήσεις μιας γκέισας, Σιωπή των Αμνών, Μικρές Κυρίες, Gattaca, Η Χιονάτη και ο Κυνηγός. Ντύνει την Αλίκη ως άλλο Μάρκο Πόλο με γιαπωνέζικου τύπου φορεσιά από παλιωμένο μετάξι και συνεργάζεται στενά με τους μακιγιέρ και τους κομμωτές.

Οι πρωταγωνιστές στην πρόσφατη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Αντζελες

Οι πρωταγωνιστές στην πρόσφατη επίσημη π...

Οι πρωταγωνιστές στην πρόσφατη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Αντζελες

 

 

*Γενικότερα αυτό το διάστημα το πολυσινεμά της πόλης μας καλεί να ...νεανίζουμε. X-Men, Captain America, Το βιβλίο της ζούγκλας, Angry Birds και Αλίκη μαζί. Θα αφεθούμε;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View