Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μεγαλύτερο κοπάδι αλόγων ελληνικής φυλής Πίνδου στην Ευρώπη-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το μεγαλύτερο κοπάδι αλόγων ελληνικής φυ...

Ένας φανατικός περιηγητής και λάτρης των αλόγων συντηρεί πάνω από 700 άλογα

Στα Άνω Πορόοια στις Σέρρες, στους πρόποδες του όρους Μπέλες με θέα την λίμνη Κερκίνη, κατοικεί ο Νίκος Βάρκας, φανατικός περιηγητής και λάτρης των αλόγων.

Ξεκίνησε πριν από 20 περίπου χρόνια τις περιηγήσεις με 6 δανεικά άλογα και κατάφερε με σκληρή δουλειά να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κοπάδι αλόγων ελληνικής φυλής Πίνδου στην Ευρώπη!

Ο αριθμός του πληθυσμού ξεπερνά τα 700 άλογα τα οποία συντηρεί με μεγάλο κόπο και απίστευτη προσωπική φροντίδα.

Το ελληνικό άλογο -είδος υπό εξαφάνιση - συνυπάρχει και συμπορεύεται με τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων, φίλος, συνοδοιπόρος, συναγωνιστής έχει προσφέρει άπειρη βοήθεια στην ελληνική γεωργία κτηνοτροφία και υλοτομία.

Για το λόγο αυτό και επιδοτείται για να διασωθεί η φυλή. Παράλληλα δραστηριοποιείται και στο τομέα του εναλλακτικού τουρισμού με τις περιηγήσεις με άλογα στο εκπληκτικής ομορφιάς δάσος του όρους Μπέλες στα Άνω Πορόια του νομού Σερρών.

Η επιχείρηση διαθέτει 20 άλογα και πραγματοποιεί μικρές και μεγάλες διαδρομές. Η ιππασία είναι εύκολη και άνετη κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση η προηγούμενη εμπειρία.

Διαδρομές σε μονοπάτια μέσα στο κατάφυτο δάσος με γαργάρα νερά να τρέχουν ολόγυρα σ ένα γραφικό χωριό πλούσιο σε παραδόσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις