Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

ΟΕΕ για ασφαλιστικό: Σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 70% των εσόδων

ΟΕΕ για ασφαλιστικό: Σε φόρους και ασφαλ...

Ανέφερε ότι δημιουργεί ασφαλισμένους τριών ταχυτήτων

Αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής θα προκαλέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να πληρώνει το 70% των εσόδων του σε φόρους και εισφορές.

Τη σχετική επισήμανση έκανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο καθαρά φορογικό και πρόσθσε ότι και οι συνεπείς φορολογούμενοι δε θα μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και θα αυξηθεί κατακόρυφα το κίνητρο για εισφοροδιαφυγή, αλλά και φοροδιαφυγή.

Ανέφερε ότι δημιουργεί ασφαλισμένους τριών ταχυτήτων και υποστήριξε ότι σε ένα χρόνο θα επανέλθει η συζήτηση για το πως θα κλείσει η τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων. Επιπλέον τόνισε ότι επιταχύνει τα λουκέτα στους συγκεκριμένους ελεύθερους επαγγελματίες και  ζητά από τους επαγγελματίες, που έχουν και έμμισθη συνεργασία, να πληρώνουν υποχρεωτικά δύο ταμεία.

Στα φορολογικά, να σημειώσε ότι η αύξηση κατά 50% του φόρου στα μερίσματα αποτελεί το πλέον ισχυρό αντικίνητρο για επενδύσεις, αυξάνοντας τη συνολική φορολόγηση των επιχειρήσεων στο 40%!

Τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή  να εγκαταλείψει αποφάσεις που συντηρούν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την ασφυξία σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και θα φέρουν - στο τέλος της ημέρας - επενδύσεις και θέσεις εργασίας, δηλαδή περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά