Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μένει Ελλάδα το ΔΝΤ, συμφώνησαν Λαγκάρντ-Μέρκελ. «Δεν υπάρχει θέμα κουρέματος»

Μένει Ελλάδα το ΔΝΤ, συμφώνησαν Λαγκάρντ...

Συνάντηση με τη συμμετοχή του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα συμφώνησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ. Η Ανγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε  είπε πως στην ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει «κούρεμα» χρέους, δεν είναι νόμιμο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους και γι’ αυτό υπάρχουν διάφορα εργαλεία, είπε. «Είμαστε σε καλό μονοπάτι αλλά όχι εκεί που θέλουμε» τόνισε. Τόνισε επίσης με κατηγορηματικό τρόπο πως το ΔΝΤ θα παραμείνει στην Ελλάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο για να υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομίας.

Στην εκτίμηση ότι έχει γίνει πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, συμφώνησαν Αγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Βερολίνο μετά από συνάντηση με επικεφαλής οικονομικών οργανισμών. 

Μιλήσαμε για την Ελλάδα. Θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ήδη συμμετέχει στις συζητήσεις, τόνισε η καγκελάριος. Θέλουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και οι τέσσερις θεσμοί να συνεχίσουν μαζί, προσέθεσε.

Παίρνοντας τον λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε ότι "δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε".


«Είμαι ικανοποιημένη που ακούω ότι οι ελληνικές αρχές ανησυχούν για την προθυμία των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτό ακριβώς είναι που θα πρέπει να διασφαλιστεί για τη βιωσιμότητα της οικονομίας. Και φυσικά και η βιωσιμότητα του χρέους είναι κάτι που απασχολεί τους ιδιώτες επενδυτές».

«Εργαζόμαστε μαζί είχαμε μια καλή συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Lagarde, προσθέτοντας ότι χρειάζονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις