Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η γαλλική Total με τα ΕΛ.ΠΕ. και την ιταλική Edison διεκδικούν τα κοιτάσματα στο Ιόνιο - Ενδιαφέρον και για την θαλάσσια περιοχή Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου

Η γαλλική Total με τα ΕΛ.ΠΕ. και την ιτα...

Κατέθεσαν προσφορά για το «οικόπεδο» δυτικά της Κέρκυρας

H Total κατέθεσε προσφορά σε κοινό σχήμα με τα ΕΛ.ΠΕ. και την ιταλική Edison, για την έρευνα πετρελαίου σε ένα θαλάσσιο οικόπεδο στο Ιόνιο.

Στη συμμετοχή της γαλλικής εταιρείας αναφέρεται τηλεγράφημα του Reuters, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, πέραν του ότι στο διεθνή διαγωνισμό για την πραγματοποίηση ερευνών σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη, κατατέθηκαν τρεις μόνο προσφορές.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η προσφορά της συγκεκριμένης κοινοπραξίας (Total,Edison, ΕΛ.ΠΕ.) αφορά το «οικόπεδο» 2 στο Ιόνιο, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας, ενώ επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η γαλλική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι οι άλλες δύο προσφορές στον ίδιο διαγωνισμό, αφορούν τα «οικόπεδα» 1 και 10, πάντα στο Ιόνιο, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκαν από τα ΕΛ.ΠΕ. χωρίς άλλη συμμετοχή.

Το πρώτο βρίσκεται βόρεια-βορειοδυτικά της Κέρκυρας, ενώ το 10, νότια-νοτιοανατολικά της Ζακύνθου, σε γειτνίαση με την θαλάσσια περιοχή Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου. Η τελευταία ως γνωστόν ερευνάται από τα ΕΛ.ΠΕ. και μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η καμπάνια σεισμικών διασκοπήσεων τριών διαστάσεων, από το πλοίο «POLAR EMPRESS».

Οι τρεις προσφορές για τις θαλάσσιες περιοχές κατατέθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου του 2015, ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν οι προσφορές προκειμένου να αξιολογηθούν.

 

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά