Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο «Νοτιάς» πάει... Χόλιγουντ σε μια έκθεση σαν παλιό σινεμά

Ο «Νοτιάς» πάει... Χόλιγουντ σε μια έκθε...

Η ταινία συνεχίζει να προβάλλεται και στις Πατρινές αίθουσες, στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε

Η αξιόλογη και γεμάτη νοσταλγία νέα κινηματογραφική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς» συνεχίζει για 3η εβδομάδα την προβολή της στις ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) και έχει φτάσει κοντά στα 115.000 εισιτήρια (το περασμένο τετραήμερο 28 με 31 Ιανουαρίου 2016 έκοψε σε 51 αίθουσες πανελλαδικά κοντά 13.000 εισιτήρια).

Στο μεταξύ ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη θα μεταφερθεί για λίγο και στη θρυλική Στοά Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας για μια σειρά εκδηλώσεων...που θα θυμίσουν παλιό σινεμά.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση του το flix.gr, μερικά από τα πιο ωραία, ατμοσφαιρικά και πιστά στην εποχή (δεκαετία του ’70) που διαδραματίζεται γυρίσματα του «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη έγιναν μέσα στη Στοά Χόλιγουντ, όπως έχει μείνει πιο γνωστή η στοά Πανταζοπούλου στο νούμερο 96 της οδού Ακαδημίας, εκεί όπου κάποτε στεκόταν αγέρωχο το Μέγαρο της έβδομης τέχνης, φιλοξενώντας όλες σχεδόν τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής και διανομής ταινιών.

Εκεί λοιπόν θα επιστρέψει για τρεις ημέρες, από τις 5 ως και τις 7 Φεβρουαρίου, ο Τάσος Μπουλμέτης και οι συνεργάτες της ταινίας καθώς θα στηθεί μία ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση με ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα του φιλμ, συζητήσεις με κινηματογραφιστές και ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 5 Φεβρουαρίου στις 19.00 στη Στοά Χόλιγουντ, στις 6 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο προγραμματίζεται να γίνει στις 19.00 το απόγευμα, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πίσω από την κάμερα: άγνωστες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο» και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 15.00 το μεσημέρι και μετά θα γίνει πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία fm.

Στη συζήτηση που θα γίνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και θα συντονίσει ο γνωστός κινηματογραφικός διανομέας Ζήνος Παναγιωτίδης (rosebud 21) συμμετέχουν οι Νίνος Φενέκ Μικελίδης (κριτικός), Γιώργος Μιχαηλίδης (διανομέας, αιθουσάρχης), Αλέκος Λάμπρου (αιθουσάρχης, μέλος της Ομοσπονδίας αιθουσαρχών), Κώστας Γούναρης (διευθυντής πωλήσεων), Γιώργος Πανουσόπουλος (σκηνοθέτης), Πωλ Σκλάβος (σκηνοθέτης, αιθουσάρχης), Βούλα Γεωργακάκου (πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου), Τάκης Τσακαλάκης (διανομέας, αιθουσάρχης), Γιώργος Σπέντζος (διανομέας) και ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης (κριτικός).

Τη φωτογραφική έκθεση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, με την αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

Επιμέλεια έκθεσης: Ηώ Πάσχου /Ομάδα έκθεσης - φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας: Ερμίνα Δημητρίου, Ελπίδα Κοντογιάννη, Ελένη Ποντίκη, Δημήτρης Πατρίκιος, Μιχάλης Ματσούκας, Γιώργος Καζίας.

Υποστηρικτές: η εταιρεία διανομής της ταινίας feelgood entertainment, η Viewmaster films, η Metaxa και η Amstel.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Μελωδία | Lifo.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης (είσοδος ελεύθερη): Παρασκευή 5/2: Εγκαίνια, 19:00, Σάββατο 6/2 και Κυριακή 7/2: 12:00 -20:00 / Πληροφορίες: 210 3713011.

*Ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη όπου παίζει και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη ενώ την παράσταση θα λέγαμε ότι κλέβει αν και εμφανίζεται σε δύο μόλις σκηνές η Ζωζώ Σαπουντζάκη ως καφετζού Ζανέτ, έχει για πρωταγωνιστή ένα χαρισματικό νέα ηθοποιό, τον Γιάννη Νιάρρο.

Την ωραία και ταιριαστή μουσική της ταινίας υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα ενώ ξεχωριστή είναι η χρήση που γίνεται από τον Τάσο Μπουλμέτη σε αρχειακής αξίας ντοκουμέντα της εποχής όπως από τις εκλογές του 1977 που το ΠΑΣΟΚ είχε έρθει 2ο και πήρε την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κερδίζοντας μεγάλο αριθμό ψήφων από την Ένωση Κέντρου του Γ. Μαύρου και όχι μόνο.

Ο Τάσος Μπουλμέτης σε σκηνή από τα γυρίσματα του "Νοτιά".

Ο Τάσος Μπουλμέτης σε σκηνή από τα γυρίσ...

Ο Τάσος Μπουλμέτης σε σκηνή από τα γυρίσματα του "Νοτιά".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture