Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μέσα Ιανουαρίου στις ελληνικές αίθουσες το "Μυστικό στα Μάτια της" με τους Ρόμπερτς, Κίντμαν και Ετζίοφορ

Μέσα Ιανουαρίου στις ελληνικές αίθουσες ...

Σε διανομή της εταιρείας Seven Films

Το Αμερικάνικο remake της βραβευμένης με Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Το Μυστικό στα Μάτια της – Secret in their eyes», το 2010 (το φιλμ εκείνο σε σκηνοθεσία του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα το είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μπίλι Ρέι, θα αρχίσει να παίζεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2015 σε διανομή της εταιρείας Seven Films.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αργεντίνου Εντουάρντο Σαχέρι (2005).

Διάρκεια: 111 λεπτά.

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο με το συγκεκριμένο κοινωνικό θρίλερ που προβάλλεται ήδη εδώ και 7 εβδομάδες στις ΗΠΑ όπου στο box office, οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 21 εκατομμύρια δολάρια, είναι αναμφίβολα πέρα από την πλοκή του σεναρίου, οι πρωταγωνιστικές παρουσίες των σούπερ σταρ Τζούλια Ρόμπερτς και Νικόλ Κίντμαν και οι δύο βραβευμένες κατά το παρελθόν με Όσκαρ καθώς και του ηθοποιού Τσιούετελ Ετζίοφορ, ο οποίος προτάθηκε για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου το 2014 για το φιλμ «Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος» αλλά έχασε από τον Μάθιου Μκόναχι.

ΣΥΝΟΨΗ

Δύο ανερχόμενοι ντεντέκτιβ, ο Ρέι και η Τζες, υπό την επίβλεψη της αρχηγού τους, Κλαιρ, κάνουν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη. Η έφηβη κόρη της Τζες έχει δολοφονηθεί βίαια κι ανεξήγητα.

Έπειτα από δεκατρία χρόνια εμμονικής έρευνας, ο Ρέι βρίσκει ένα στοιχείο που πιστεύει ότι θα εξιχνιάσει την υπόθεση. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος όμως, για τα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια και για τις επιπτώσεις που έχει η ανάγκη για εκδίκηση στην ανθρώπινη ψυχή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο  56χρονος Αργεντίνος σκηνοθέτης Χουάν Χοσέ Καμπανέλα από το Μπουένος Άιρες, εργάστηκε ως παραγωγός στο Αμερικάνικο remake.

Τα γυρίσματα έγιναν τον Ιανουάριο του 2015 στο Λος Άντζελες και το πάρκο Σάντα Ανίτα. Ο ρόλος της 48χρονης Τζούλια Ρόμπερτς προοριζόταν για άντρα, αλλά ο Μπίλι Ρέι τον ξαναέγραψε ειδικά για εκείνη.

Είναι η 1η συνεργασία της Τζούλια Ρόμπερτς με τη συνομήλικη της σταρ Νικόλ Κίντμαν.

Ο διευθυντής φωτογραφίας στο φιλμ Ντάνιελ Μόντερ είναι ο σύζυγος της Τζούλια Ρόμπερτς. Αυτή είναι η τρίτη τους συνεργασία μετά τα Σαν Μια Λάμψη Στο Σκοτάδι (Fireflies in the Garden) το 2008 και The Normal Heart το 2014.

Ο 38χρονος Λονδρέζος ηθοποιός Τσιουετέλ Ετζίοφορ είναι 20 χρόνια νεότερος από τον αντίστοιχο ρόλο του Ρικάρντο Ντάριν στην πρωτότυπη ταινία.

Ο Μπίλι Ρέι είναι Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994, γράφοντας σενάρια για την τηλεόραση και τη μεγάλη οθόνη. Έχει γράψει αμέτρητα σενάρια, μεταξύ των οποίων και τα Volcano and Hart's War. Ήταν ένας από τους δημιουργούς της σειράς Earth 2. Τον Αύγουστο του 2015 ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει το σενάριο της μεταφοράς του The Devil in the White City για τον Μάρτιν Σκορτσέζε, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Η πρώτη του ταινία ήταν το Shattered Glass το 2003. Προτάθηκε για το Βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Σικάγο και για ένα Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από τα Βραβεία Independent Spirit.

Ακολούθησε το Breach (2007). Ο Ρέι έγινε γνωστός ως σεναριογράφος των «Αγώνων Πείνας - The Hunger Games» με την Τζένιφερ Λόρενς το 2012 και για το Υποψήφιο για Όσκαρ σενάριο του για το φιλμ Captain Phillips με τον Τομ Χανκς.

Η ταινία αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Παίζουν επίσης οι Dean Norris, Michael Kelly, Joe Cole και ο Alfred Molina.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture