Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Επιστρέφουν οι ...τυπωμένες αναμνήσεις- Η μόδα της διακόσμησης με φωτογραφίες γάμου που λένε τη δική μας ιστορία- Ο Χρήστος Κοσμάς, μας παρουσιάζει ένα project

Επιστρέφουν οι ...τυπωμένες αναμνήσεις- ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Mας κούρασε ο υπολογιστής

Η εικόνα της γιαγιάς και του παππού σταματημένη στο χρόνο και κρεμασμένη πάνω από το κομοδίνο, πάντα εκεί για 50 και πλέον χρόνια, να μαρτυρά τον έρωτά τους και να ζεσταίνει τις μέρες τους με τις αναμνήσεις ...επιστρέφει και διεκδικεί  ρόλο στο σήμερα. Η νέα μόδα, θέλει τις φωτογραφίες του γάμου και τα πορτραίτα του ζευγαριού να καλύπτουν τους τοίχους με φωτογραφίες όλων των μεγεθών και των  εικαστικών εκφάνσεων, να ...διηγούνται μια ιστορία μέσα στο σπίτι: Τη δική μας ιστορία.

"Οι μοναδικές στιγμές που καταγράφονται σε ένα γάμο, ένα γεγονός δηλαδή ορόσημο στη ζωή ενός ανθρώπου, δεν μπορεί να είναι κρυμμένη σε ένα c.d." μου λέει ο φωτογράφος  Χρήστος Κοσμάς και μου εξηγεί:  "Οι σημαντικές μας στιγμές μας δίνουν εντελώς διαφορετική αίσθηση όταν είναι τυπωμένες στο χαρτί, ιδίως δε όταν βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας και μας συντροφεύουν μέχρι και 50 χρόνια, γίνονται κομμάτι από τη ζωή μας. Έτσι ακριβώς όπως γινόταν παλιότερα, με τους γονείς μας ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες και τις φωτογραφίες τους που περνούσαν  στις επόμενες γενιές  και φτάνουν σήμερα μέχρι τα δικά μας χέρια, αποτελώντας πολύτιμα κειμήλια, κομμάτια της ζωής των δικών μας ανθρώπων. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την φωτογραφία δύο ερωτευμένων ανθρώπων που αντέχει στο χρόνο"

Ο Χρήστος υπεραμύνεται με πάθος της νέας αυτής τάσης στη μόδα της διακόσμησης. "Οι φωτογραφίες γάμου έχουν από μόνες τους την αξία που προκύπτει από το γεγονός ότι αποτυπώνουν μοναδικές αυθόρμητες στιγμές και συναισθήματα δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Θεωρώ ότι ένας φωτογράφος, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται απλώς να πατήσει κάποιες φορές το κουμπί της μηχανής του, μπορεί να προσθέσει επιπλέον αξία στις φωτογραφίες ενός ζευγαριού, βρίσκοντας τρόπους να τις συνθέσει, ώστε να αφηγηθούν μια ιστορία, τοποθετημένες σε κορνίζες που θα διακοσμήσουν το σπίτι ενός νεόνυμφου ζευγαριού".

Ήδη έχει στο ενεργητικό του ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα project όπως αυτό που προέκυψε μετά την πρόσκληση του Νίκου και της Γεωργίας (φωτό) να επιμεληθεί την διακόσμηση του σπιτιού τους με φωτογραφίες που είχε τραβήξει στο γάμο τους.  "Με δημιουργικοτητα και με ζήλο, έφτιαξα το σπίτι του ζευγαριού με φωτογραφίες τους προσέχοντας με σχολαστικότητα  όλες τις λεπτομέρειες. Από την λήψη των φατογραφιών, έως το τελικό αποτέλεσμα και την  την παρουσίασή τους στο σπίτι. Το έκανα με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι. Στο βίντεο, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)μπορείς να δεις το back stage το τι έγινε δηλαδή πίσω από τα φώτα, όλη την προετοιμασία, μέχρι να φτάσουν οι εικόνες στον τοίχο" μου λέει.

Η στροφή στην εκτύπωση ωστόσο φαίνεται να ταυτίζεται γενικότερα με μια ανάγκη που έρχεται πλέον από μέσα μας, από την ανάγκη να έχουμε ...χειροπιαστές αναμνήσεις.

"Τα τελευταία χρόνια η μείωση στην εκτύπωση των φωτογραφιών ήταν δραματική. Βρέθηκε η εύκολη λύση,να τις βλέπουμε στον υπολογιστή, να τις έχουμε σε ένα cd και χάσαμε πολλά απο την μαγεία, από την ποιότητα της εκτύπωσης, αλλά και από την απόλαυση που δίνει μια τυπωμένη φωτογραφία. Η αξία της φωτογραφίας, είναι αναλοίωτη στο χρόνο μόνο αν είναι τυπωμένη να τη δεις, να την  αγγίξεις, να την βρεις ξαφνικά μπροστά σου και να σου ανασύρει αναμνήσεις. Σκέψου μόνο πόσο συχνά τα ζετγάρια κάθονται μπροστά σε έναν υπολογιστή και λένε έλα να δούμε φωτογραφίες... Σχεδόν ποτέ. Πόσες φορές όμως καθόμαστε και ξεφυλλίζουμε ένα άλμπουμ;"

Ο υπολογιστής φαίνεται ότι άρχισε να μας κουράζει σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες και τις μνήμες μας και κάπως έτσι, επιστρέφουν και τα κλασσικά άλμπουμ με τις φωτογραφίες κολλημένες εντός αυτών, όπως ακριβώς έκανε και η μαμά μας στα άλμπουμ με τα οποία μεγαλώσαμε και τα οποία ξετρυπώνουμε κάθε φορά για να μας θαυμάσουμε μικρούς και για πάντα...τυπωμένους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ φωτό και βίντεο από ένα HOME DECORATION WITH WEDDING PHOTOS

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight