Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

24ωρη απεργία στα Πράκτικερ, κόντρα στις μειώσεις μισθών

24ωρη απεργία στα Πράκτικερ, κόντρα στις...

Διαβάστε την ανακοίνωση

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Praktiker» σε μια προσπάθεια να αντισταθούν στην εργοδοσία να επιβάλει μειώσεις 7% στους μισθούς τους. Οι εργαζόμενοι και από τα καταστήματα της Αθήνας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στον Ταύρο, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης χωρίς μειώσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι -σες, 
To Σωματείο μας εφαρμόζοντοις την απόφαση της Γ.Σ. αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Κυριακή 20/12/2015 αντιδρώντας στις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης αργίας και άνοιγμα των καταστημάτων 
όλες τις Κυριακές του χρόνου. 

Στόχος μας η ανατροπή της "Κυριακάτικης λειτουργίας" και η επαναφορά της Κυριακής-Αργίας στον κλάδο του εμπορίου. 
Λέμε ΟΧΙ σε όλες ης Κυριακές. 
Λέμε ΟΧΙ στην εξαθλίωση τον εργαζομένων.

Εξάλλου οι απεργοί μοίρασαν ανακοινώσεις και ζήτησαν τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων που βρέθηκαν στο κατάστημα, τους ενημέρωσαν για την επίθεση που δέχονται και για τα αιτήματά τους. Συνάντησαν τη θετική ανταπόκριση δεκάδων πελατών που αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να εκφράσουν και με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στο σωματείο και τους εργαζομένους.

Η κινητοποίηση ενόχλησε την εργοδοσία, που κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις, κατέθεσε μήνυση «κατ' αγνώστων» και απειλούσε με συλλήψεις τους απεργούς με το επιχείρημα ότι παρακωλύουν τη λειτουργία του καταστήματος. Αύριο, Κυριακή, το σωματείο, στο πλαίσιο της απεργίας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο κατάστημα του Ελληνικού.

Τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν με ανακοινώσεις η Επιτροπή Αγώνα Μοσχάτου – Ταύρου, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, η Ένωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, ο σύλλογος της ΟΓΕ στον Ταύρο, το σωματείο εμποροϋπαλλήλων του Πειραιά και η σωματειακή επιτροπή του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην επιχείρηση «Διακίνηση». Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο κατάστημα στα Praktiker στα Γιάννενα.

Η απόφαση του Σωματείου να προκηρύξει απεργία, βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με όσα είχε αποφασίσει η μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 20 Γενάρη, όταν απορρίφθηκαν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ του Σωματείου να οργανώσει κινητοποιήσεις. Το Σωματείο καλεί σε συσπείρωση και μαζικοποίηση των γραμμών του, για να υποχρεωθεί η εταιρεία να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση, χωρίς μειώσεις στους μισθούς.

Ανακοίνωση για το θέμα έχει εκδώσει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και καταγγέλλοντας την εργοδοσία που έχει πρωτοστατήσει στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις